dobroge.tv

Live

Pavilionul Expozițional, principalul loc de aprovizionare pentru refugiați. Voluntarii fac apel la constănțeni: „E nevoie de alimente, de orice fel”

15 martie 2022
Publicitate

Este nevoie de mâncare, nu de haine. Vremea începe să se încălzească iar gecile și puloverele groase nu mai reprezintă acum o prioritate. Constănțenii care vor să ofere o mână de ajutor pot aduce la Pavilionul Expozițional de la alimente neperisabile, până la mezeluri sau fructe proaspete care vor fi depozitate în frigidere. Cele mai căutate produse sunt carnea și dulciurile pentru cei mici.

Corina a fugit cu băiețelul său din Ucraina și a venit aici, în România. Se simte norocoasă pentru că stă la hotel și hrana le este asigurată însă, pentru cei care stau în gazda, alimentele sunt absolut necesare.

Persoanele care nu ajung aici ca noi, împreună, cel mai probabil au nevoie de mai multă mâncare. Nu știu, poate că au și un loc unde să prepare această mâncare”, spune Corina, refugiat.

Mai mult, Corina spune că cel mai la îndemână pentru oameni ar fi produsele care nu necesită timp de gătire.

Unele alimente trebuie gătite pentru a fi mâncate, dar este posibil să nu aibă un loc unde să le prepare. Ar fi cel mai bine să se aducă snack-uri sau alimente care sunt mai ușor de mâncat și nu necesită preparare”, mai spune Corina, refugiat.

Pavilionul Expozițional Constanța s-a transformat într-un mic supermarket. Refugiații care ajung aici își iau un cărucior de cumpărături în care își pun tot ceea ce au nevoie. Întreaga încăpere este împărțită. În unele locuri se află hainele sau încălțăminte, iar în alta mâncarea.

În momentul de față nu mai este nevoie de haine groase pentru că vremea este din ce în ce mai bună iar cetățenilor ucraineni le este mai ușor să care în bagaje mai puține articole vestimentare. Însă, alimentele sunt absolut necesare, și cele neperisabile dar și fructele proaspete de exemplu.

În acest moment, la Pavilionul Expozițional pe „raionul” destinat alimentelor au mai rămas doar câteva pungi de orez, de făină, zahăr și câteva conserve.

E nevoie de alimente, de orice fel. Sunt și frigidere deci oamenii pot aduce inclusiv mezeluri, brânzeturi, cașcaval, dar și alimente de primă necesitate precum uleiul. Majoritatea vor carne pentru copilași și dulciuri, iaurturi. Și laptele este foarte cerut”, spune Anca, voluntar Asociația Crucea Roșie România.

Cei care vor să doneze sau să ofere o mână de ajutor o pot face zilnic între orele 8:00 - 20:00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233