dobroge.tv

Live

Vasile Dîncu, la baza militară de la Mihail Kogălniceanu: „Gravitatea situației create de intervenția rusă în Ucraina ne obligă să acționăm acum”

15 martie 2022
Publicitate

300 de militari belgieni se află la baza militară Mihail Kogălniceanu. Aceștia se antrenează cot la cot cu militarii români într-o serie de exerciții ce au ca scop simularea evenimentelor petrecute în timpul războiului dintre Rusia și Ucraina. Prezent a fost ministrul Apărării Naționale al României care a discutat astăzi cu omologul său din Belgia despre suportul militar pe care îl oferă țara lor pentru întărirea flancului estic al alianței NATO.

Gravitatea situației create de intervenția rusă în Ucraina ne obligă să acționăm acum. Prioritatea României este accelerarea procesului decizional pentru dezvoltarea Grupului de Luptă în România, cu Franța ca națiune cadru. Unul dintre principiile de bază ale Tratatului Fondator al NATO este apărarea colectivă care exprimă spiritul de solidaritate și unitate.

Această criză fără precedent în Europa ultimelor decenii a demonstrat că încercările Rusiei de a testa unitatea celor 30 de state membre au eșuat. Cetățenii noștri trebuie să înțeleagă că suntem uniți și acționăm împreună pentru a depăși această criză securitară și umanitară fără precedent.

Regatul Belgia este membru fondator al Alianței din 1949. NATO acționează în beneficiul tuturor membrilor săi în mod egal. Iar mobilitatea aliată fără precedent de la flancul estic demonstrează acest lucru. Dislocările de trupe aliate la care Belgia este parte fac alianța noastră mai puternică și mai sigură”, a declarat Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale al României.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233