dobroge.tv

Live

Proteste violente la Belarus după alegerile prezidenţiale - 3.000 de oameni au fost arestaţi! GALERIE FOTO/VIDEO

Proteste violente la Belarus după alegerile prezidenţiale - 3.000 de oameni au fost arestaţi! GALERIE FOTO/VIDEO
10 august 2020
Redactia DTV
Publicitate

Zeci de civili şi poliţişti au fost răniţi în urma protestelor violente ce au izbucnit în Belarus, împotriva realegerii lui Aleksandr Lukaşenko ca preşedinte. Trei mii de oameni au fost arestați, dintre care aproximativ o treime la Minsk, iar restul în alte orașe precum Brest, Gomel și Grodno, unde au avut loc proteste similare.

Potrivit digi24.ro, deşi grupurile civice anunță că cel puțin o persoană a murit în urma violenţelor, Ministerul de interne a negat faptul că au existat morți.

Lukaşenko a spus despre proteste că sunt „teleghidate” din străinătate și că „păpuşari din Cehia” au ordonat opoziţiei „să-i facă pe oameni să iasă în stradă şi să ceară negocieri pentru un transfer al puterii”.

Rezultatele oficiale, care îl dau pe Lukaşenko câştigător al alegerilor prezidenţiale de duminică, au fost respinse de candidata opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, care a cerut ca preşedintele să cedeze puterea şi a revendicat victoria.

Svetlana Tihanovskaia a cerut forțelor de ordine să nu folosească forța contra manifestanților care au ieșit în stradă. „Nu răspundeți cu violență la protestele pașnice. Țineți minte că sunteți și voi parte a poporului belarus!”, a cerut Țihanovskaia într-un apel citit în direct la postul de televiziune Current Time.

Uniunea Europeană a condamnat reprimarea violentă a protestelor și a cerut numărarea „exactă” a voturilor.

„Hărţuirea şi reprimarea violentă a manifestanţilor paşnici nu-şi au locul în Europa. Fac apel la autorităţile din Belarus să vegheze ca voturile de la alegerile de ieri să fie numărate cu exactitate şi făcute publice”, a transmis preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe Twitter.

Duminică seară, după închiderea centrelor de votare în alegerile prezidențiale, un sondaj oficial, realizat la ieșirea de la urne, arăta că președintele în exercițiu, Alexandr Lukașenka ar fi obținut 79,6% din voturi față de numai 6,8% pentru principala candidată a opoziției, Svetlana Țihanovskaia. De 26 de ani la putere, Lukașenka a candidat pentru un al șaselea mandat consecutiv.

Un sondaj de opinie, efectuat la 21 de centre de votare din afara țării, deschise în reprezentanțele diplomatice belaruse, arată că Țihanovskaia ar fi câștigat 81,5% din voturi, față de numai 6% pentru președintele în exercițiu, Lukașenka.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233