dobroge.tv

Live

Astăzi începe recensământul populaţiei, dar site-ul a căzut! Cum se face autorecenzarea şi cum se completează chestionarul

Astăzi începe recensământul populaţiei, dar site-ul a căzut!  Cum se face autorecenzarea şi cum se completează chestionarul
14 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Astăzi începe autorecenzarea populaţiei, prima etapă de colectare a datelor de la populaţie pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL 2021). Link-ul de acces este valid începând cu ora 12.00, în noaptea 13-14 martie.

Astfel, toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcţie de situaţia avută la momentul de referinţă al recensământului care este ora „00:00” din ziua de 1 decembrie 2021. Ulterior, între 16 mai – 17 iulie 2022, are loc colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (cu ajutorul tabletelor).

Website-ul dedicat Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a fost suprasolicitat

În această dimineaţă, Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat că website-ul dedicat Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a fost suprasolicitat, iar persoanele care doresc să se autorecenzeze sunt îndemnate să acceseze direct Platforma de Autorecenzare sau site-ul Institutului Naţional de Statistică.

"Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populaţie pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a fost suprasolicitat. Astfel, până la suplimentarea resurselor de natură tehnică, rugăm persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro sau site-ul Institutului Naţional de Statistică la adresa https://insse.ro/cms/ro. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru interesul manifestat", a anunţat, luni, Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cum se completează chestionarul pentruautorecenzare

Etapa de autorecenzare presupune, în premieră pentru România, două etape distincte: autorecenzarea online şi autorecenzarea online asistată, pentru îndrumarea persoanelor cu abilităţi digitale mai reduse.

Persoanele se loghează cu Codul Numeric Personal, după care, în cursul validării, acesta este înlocuit cu un cod de 40 de caractere.

Pentru a putea fi completa chestionarul e nevoie de conexiune la internet și de o adresă de mail valabilă. Se va accesa www.recensamantromania.ro, se va accesa link-ul care duce spre platforma de autorecenzare și va fi completat un formular de preînregistrare, pe baza CNP-ului. Ulterior, pe adresa de e-mail menționată, va fi primit chestionarul propriu-zis, cu întrebările specifice.

Autentificarea, atât în cazul autorecenzării, cât și a chestionării de către un recenzor se va face prin introducerea CNP-ului persoanei care participă la sondaj. Autoritățile dau asigurări că datele personale vor rămâne confidențiale.

"În momentul în care se face click pe butonul de transmitere a formularului are loc criptarea automată și codul de 13 cifre se transform[ într-un cod de 40 de cifre care reprezintă un identificator statistic, utilizat exclusiv în scopuri stastistice", a declarat Silvia Pisică, coordonator Recensământ, INS, citat[ de digi24.ro.

Fiecare persoană, indiferent de cetăţenie, cu reşedinţa obişnuită în România (care trăieşte pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni) se poate autorecenza:

persoana accesează Platforma de autorecenzare şi completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăşi şi pentru membrii gospodăriei din care face parte

persoana care a făcut preînregistrarea şi membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de preînregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul "Finalizare".

Românii care se autorecenzează primesc o zi liberă

Salariații care se vor autorecenza prin intermediul internetului vor primi o zi liberă plătită indiferent dacă lucrează la stat sau privat. Aceasta se va lua doar după completarea formularului, nu în avans. Cei care oferă informații incorecte sau refuză vizita recenzorului vor fi sancționați. Amenda este cuprinsă între 1.000 și 5.000 lei. Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor este al 13-lea din România.

Chestionarul pentru autorecenzare este disponibil în limba română şi în limbile minorităţilor naţionale, precum şi în limba engleză.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233