dobroge.tv

Live

SFÂŞIETOR. O viitoare mamă şi bebeluşul din burta ei au murit după bombardamente. Femeia i-a rugat pe medici să o omoare când a realizat că micuţul nu a supravieţuit

SFÂŞIETOR. O viitoare mamă şi bebeluşul din burta ei au murit după bombardamente. Femeia i-a rugat pe medici să o omoare când a realizat că micuţul nu a supravieţuit
14 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Astăzi este a 19-a zi de război în Ucraina. Rusia a reluat bombardamentele asupra capitalei Ucrainei, un bloc de locuinţe din Kiev fiind distrus. În regiunea Jîtomîr, patru oameni au fost răniți într-un atac cu rachetă în cursul nopții, iar șapte clădiri au fost distruse. În regiunea Sumî, orașul Ohtîrka, a fost din nou bombardat peste noapte. Au fost lovite clădiri rezidențiale și centrul orașului. Artileria a tras în satele din apropierea orașului aproape toată noaptea, potrivit digi24.ro. Astăzi, este planificată o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia.

„Omorâţi-mă şi pe mine”

Între timp civilii nevinovaţi continuă să moară. Sâmbătă dimineaţă, şi-a pierdut viaţa o femeie însărcinată şi copilul ei nenăscut, rănită grav în bombardamentele ce au avut loc miercurea trecută, asupra maternităţii din Mariupol.

Imaginea cu femeia întinsă pe o targă, în agonie, este una dintre cele mai şocante imagini ale războiului din Ucraina. Atacul a venit chiar în locul în care crezuse că este sigur pentru a aduce o nouă viață pe lume. Potrivit publicaţiei britanice Dailymail, mai multe gravide dădeau naştere în subsolul clădirii, chiar în timp ce trupele ruseşti bombardau spitalul.

În videoclipurile și fotografiile făcute miercurea trecută după atac, femeia a fost surprinsă în timp ce-şi mângâia burta însângerată, în speranţa că micuţul ei va veni pe lume sănătos.

Femeia a fost transportată de urgență la un alt spital din apropiere, unde medicii au luptat pentru a o ține în viață. Medicii au povestit cum femeia, realizând că va pierde copilul, le-a strigat: „Omorâţi-mă şi pe mine acum”.

Doctorii care au încercat să-i salveze pe amândoi au povestit, pentru dailymail.com, despre eforturile uriașe de a-i ţine în viaţă.

Chirurgul Timur Marin a găsit pelvisul femeii zdrobit și șoldul detașat. Medicii i-au făcut cezariană, dar bebeluşul nu a dat „semne de viață”, a spus chirurgul. Apoi au înceract să-I salveze viaţa mamei.

„Mai mult de 30 de minute de resuscitare a mamei nu au dat rezultate”, a spus doctorul Marin sâmbătă. Din păcate, au murit amândoi.

În haosul de după atacul aerian de miercurea trecută, medicii nu au avut timp să afle numele femeii înainte ca soțul și tatăl ei să vină să-i ia cadavrul.

Cineva a venit să o recupereze, au spus ei, astfel că trupul femeii nu a ajuns în gropile comune săpate pentru mulți dintre morții din Mariupol.

O altă femeie care a supravieţuit atacului asupra spitalului din Mariupol a dat naştere unei fetiţe sănătoase: Imaginea Marianei, cu faţa plină de sânge în timp ce cobora treptele maternităţii din Mariupol, a făcut înconjurul lumii. Femeia a născut o fetiţă sănătoasă

Rusia neagă în continuare atacul asupra civililor

După ce au fost acuzați de crime de război, oficialii ruși au susținut că maternitatea a fost preluată de extremiștii ucraineni pentru a fi folosită drept bază și că înăuntru nu era niciun pacient sau medic.

Ambasadorul Rusiei la ONU și Ambasada Rusiei la Londra au numit imaginile „fake news.”: Trei morţi după ce trupele lui Putin au bombardat un spital. Femei ascunse la subsol, dădeau naştere în timp ce bombele au lovit clădirea - IMAGINI DUREROASE

Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a declarat joia trecută, într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu omologul său ucrainean Dimitro Kuleba, în Antalia, că Rusia nu plănuieşte să atace alte ţări. Lavrov denunţă drept ”periculoase” livrări de armament ale Occidentului în Ucraina.

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a respins acuzaţiile cu privire la atacarea civililor în Ucraina de către militari ruşi, inclusiv cu privire la un atac vizând un spital de pediatrie, la Mariupol (sud), un atac soldat cu cel puţin trei morţi, inclusiv o fetiţă.

El a declarat că combatanţi de extremă dreapta ucraineni au preluat controlul asupra spitalului şi-l foloseau pe post de bază.

El a declarat că toţi pacienţii şi angajaţii spitalului au fost mutaţi din clădire înainte de asaltul rus, în pofida unor imagini postate pe reţele de socializare în care apar numeroşi civili răniţi şi după ce Primăria din Mariupol a anunţat că în atac au fost ucise trei persoane, inclusiv un copil.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233