dobroge.tv

Live

Mai sunt doar câteva zile până va începe autorecenzarea. Amenzi de până la 5.000 de lei pentru informaţii incorecte sau dacă se refuză vizita recenzorului

10 martie 2022
Publicitate

Mai sunt doar câteva zile până va începe autorecenzarea. Aceasta se poate face prin două metode: fie o faceți singuri, fie cu ajutorul unui recenzor. Autorecenzarea se realizează în mediul online. Trebuie să aveți însă o adresă de email valabilă pentru a putea completa chestionarele. Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor este primul recensământ digital din România.

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din România a început în luna februarie. Până pe 13 martie se vor strânge informaţii de la toate primăriile din țară. Apoi, în perioada 14 martie - 15 mai va avea loc etapa de autorecenzare.

Pentru prima oară în România, oamenii pot, din confortul casei, să se autorecenzeze, să-și introducă datele în platforma guvernamentală și astfel să participe la definitivarea cu bine a acestui proiect de țară”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Este singura ocazie în care se poate calcula populația rezidentă și structura acesteia, până la cel mai mic nivel”, a declarat Monica Eliana Constantin, director executiv al DJS Constanța.

Începând de pe 14 martie, constănțenii pot opta să-și înregistreze informațiile la recensământ de pe echipamentul propriu: calculator, laptop, tabletă sau telefon. Aurorecenzarea se va face pe siteul www.recensamantromania.ro.

Aici se găsesc, de la platforma de autorecenzare, până la absolut toate instrumentele metodologice necesare pentru a fi informat corect. De la manuale, ghiduri, tutoriale video, întrebări și răspunsuri”, a mai declarat Monica Eliana Constantin, director executiv al DJS Constanța.

Se pot autorecenza și constănțenii care locuiesc mai puțin de 12 luni într-un loc. Persoanele care sunt plecate din țară pe o perioadă mai îndelungată vor fi doar amintite de cei care completează chestionarul. De pildă, dacă un constănțean este plecat de mai bine de 10 ani acesta nu se recenzează.

Tot pe Recensământ România, la verificarea autorecenzării, fiecare persoană poate să verifice, introducându-și CNP-ul, dacă formularul prin care s-a autorecenzat este corect și complet”, a mai declarat Monica Eliana Constantin, director executiv al DJS Constanța.

Constănțenii care nu dețin dispozitive electronice sau nu se pricep să le folosească vor primii sprijin de la recenzori. Aceștia vor fi recenzați prin interviu față în față în perioada 16 mai – 17 iulie.

Încă o componentă de noutate este și autorecenzarea asistată. Există nu doar recenzori care se vor prezenta la domiciliul cetățenilor din raza județului ”, a mai declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Salariații care se vor autorecenza prin intermediul internetului vor primi o zi liberă plătită indiferent dacă lucrează la stat sau privat. Aceasta se va lua doar după completarea formularului, nu în avans. Cei care oferă informații incorecte sau refuză vizita recenzorului vor fi sancționați. Amenda este cuprinsă între 1.000 și 5.000 lei. Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor este al 13-lea din România.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233