dobroge.tv

Live

Peste 700 de locuri în 22 de locații pentru refugiații care ajung în județul Constanța

10 martie 2022
Publicitate

Peste 700 de locuri în 22 de locații au fost găsite de către autorități pentru refugiații care ajung la noi în județ. Dintre acestea, aproape 350 sunt în municipiu. Cele mai multe sunt la Palatul Copiilor, la Școala Gimnazială 29 și la Liceul Teoretic „Decebal”. În acest moment, aproximativ 1.000 de ucraineni au rămas în județul Constanța.

Spațiile în care cetățenii ucrainieni sunt cazați și care pot fi obiect al decontării de către instituțiile statului se referă într-o primă fază la spațiile puse la dispoziție gratuit de autorități sau de operatori economici, spații pentru care se va face o decontare de 50 de lei de persoană.

În jurul a 1.000 de persoane de naționalitate ucraineană se află în momentul de față pe teritoriul județului Constanța. În principal este vorba de oameni care au venit cu forțe proprii aici. Cetățenii ucrainieni refugiați pe teritoriul național al României pot beneficia de servicii de sănătate în aceleași condiții ca cele ale unui cetățean român. De asemenea, se creează cadru legislativ pentru ceea ce înseamnă participarea copiilor ucrainieni la actul educațional”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233