dobroge.tv

Live

Negocierile ruso-ucrainene în Turcia, fără niciun rezultat. Lavrov: Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina

Negocierile ruso-ucrainene în Turcia, fără niciun rezultat. Lavrov: Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina
10 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a declarat joi, într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu omologul său ucrainean Dimitro Kuleba, în Turcia, că Rusia nu plănuieşte să atace alte ţări.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba îşi exprimă regretul faţă de lipsa unor progrese în vederea unui armistţiu în Ucraina.

Citeşte şi: Trei morţi după ce trupele lui Putin au bombardat un spital. Femei ascunse la subsol, dădeau naştere în timp ce bombele au lovit clădirea - IMAGINI DUREROASE

„Ucraina nu se va preda. Suntem deschişi diplomaţiei, dar, dacă aceasta nu funcţionează, ne vom apăra ţara şi poporul”, a subliniat el, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

„Noi doream să obţinem o încetare a focului de 24 de ore. Lavrov a spus că Moscova dorea să vorbească despre coridoare umanitare”, a spus Kuleba, precizând că dorea un coridor pentru evacuarea civililor din Mariupol, oraş vizat de intense bombardamente, dintre care unul a lovit un spital de copii.

„Am venit aici în primul rând din raţiuni umanitare, pentru evacuarea civililor. Dar Lavrov nu a vrut să promită nimic în această privinţă”,a adăugat el.

Potrivit lui Kuleba, „am decis să ne continuăm eforturile şi prevăd să continuăm în acest format”.

„Sunt hotărât să continui pentru că noi dorim ca războiul să ia sfârşit şi ca ţara noastră să fie eliberată de ocupanţi”, a mai declarat ministrul ucrainean, spunând că doreşte „discuţii serioase şi constructive: dacă Rusia este pregătită pentru ele, şi noi suntem”.

Ministrul de Externe rus: Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară.

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a negat la conferința de presă de după discuții bombardarea civililor la maternitatea din MAriupol. El a susținut, în aceeași linie cu declarațiile anterioare ale oficialilor ruși, că maternitatea fusese transformată într-o bază militară, de unde se trăgea împotriva soldaților ruși.

De asemenea, Lavrov a continuat să acuze Ucraina că deține arme biologice și chimice pe care vrea să le folosească și că țara este manipulată și acționează la comanda Occidentului.

"Am vrut sa eliberam aceste teritorii, Donetk si Luhansk. Situatia din Ucraina era o ameninţare directă pentru Rusia. Cei care trimit arme în Ucraina trebuie să fie conştienţi că răspund pentru acţiunile lor, ca şi cei care trimit merecenari în Ucraina.

În ceea ce priveste maternitatea din Mariupol este pentru prima ora cand auzim tipete dramatice despre atrocitatile comise in Ucraina, care ar fi fost comise de armata rusă. Maternitatea era evacuata, toate femeile insarcinate, bebelusi si asistentele erau evacuate. Opinia publica este manipulata, iar cealalta parte a adevarului nu este prezentată in media. Atrocităţile de care vorbeşte media sunt informaţii false.

Putin nu refuza o intalnire cu Zelenski, dar pana atunci trebuie facute pregatiri

Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară. Președintele Putin a explicat foarte clar de ce a ales să pună în mișcare această operațiune specială.

Noi vrem o Ucraină prietenoasă, o Ucraină demilitarizată și o țară care să nu fie o amenințare la adresa Rusiei, o Ucraină în care rușii să nu fie persecutați, să nu li se respecte drepturile și să nu se poată vorbi limba rusă. Occidentul a venit în Ucraina și au impus stilul lor de viață și au întors oamenii împotriva Rusiei", a transmis ministrul de Externe rus, potrivit romaniatv.net.

Sursă foto: dailymail.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233