dobroge.tv

Live

Românii au mers la benzinării cu bidoane, canistre, damigene sau tomberoane. Ce spune patronul benzinăriei de la care a plecat toată isteria

Românii au mers la benzinării cu bidoane, canistre, damigene sau tomberoane. Ce spune patronul benzinăriei de la care a plecat toată isteria
10 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

A fost haos ieri în toată ţara după ce şoferii s-au îngrămădit să-și facă stocuri de benzină sau motorină de teamă că în următoarele zile preţurile ar putea depăşi 11 lei pe litru. Imagini incredibile au fost surprinse aseară în toată ţara, la staţiile de carburant, unde românii au încercat să-şi facă rezerve de motorină în tot ce au considerat că pot pune: de la bidoane de sticlă cât mai mari la damigene de sticlă pentru vin. Un român din Slatina a fost filmat în timp ce umple cu combustibil un container de 1.000 litri. Cu toate acestea ministrul Energiei spune că nu avem motive să ne panicăm şi a subliniat că nu va urma nicio creştere semnificativă a preţului combustibililor. Totodată, de astăzi încep controalele la benzinăriile care au mărit nejustificat tarifele, în condiţiile în care preţul petrolului a scăzut ieri cu 17%.

Citeşte şi: Haos în Constanța și în toată țara. Cozi kilometrice la benzinării: zeci de șoferi au blocat traficul pentru a alimenta, după un zvon

Isteria ar fi pornit după ce proprietarul benzinăriei MOL din Beiuş a vândut miercuri benzina cu 11 lei/L. Acesta a declarat că a fost nevoit să pună acest preţ după ce ar fi cumpărat un lot de combustibil foarte scump.

Daniel Degău este administrator şi unul din patronii Desir Impex, firmă care deţine în Beiuş două benzinării partenere Rompetrol, una parteneră MOL şi încă una proprie.

Potrivit Bihoreanul, Degău a declarat miercuri că a fost nevoit să recurgă la aceste preţuri pe motiv că ar fi cumpărat foarte scump acest lot de combustibil.

"Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau. Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul",a declarat miercuri Daniel Degău, administrator şi unul din patronii Desir Impex.

"S-a scumpit şi carburantul la depozitul Rompetrol, azi (miercuri) era tot 8,6 lei/litru, deci se scumpeşte şi la ei. La depozitele MOL se eliberează combustibil doar pentru benzinăriile proprii şi partenere, la fel şi la Rompetrol" ,a mai spus Degău.

Controale la stațiile de alimentare

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, după şedinţa cu şefii mai multor instituţii de verificare şi control, că nu va permite nimănui să profite de situaţia actuală, generată de conflictul armat din Ucraina, încât să se ajungă la ”creşterea nejustificată a preţului la carburanţi”.

Acesta a precizat că ANAF, ANPC, Consiliul Concurenţei au demarat da investigaţii ”pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive, care nu au nicio justificare reală economică”.

Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcţionează în România.

Consiliul Concurenţei monitorizează piaţa carburanţilor şi investighează situaţiile în care preţurile au crescut foarte mult, fără a avea o justificare economică.

În România, consumatorii pot utiliza aplicaţia Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi pentru a afla care sunt preţurile practicate de benzinării.

Sursă foto: Polițiști - Uniți Suntem Puternici Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233