dobroge.tv

Live

Trei morţi după ce trupele lui Putin au bombardat un spital. Femei ascunse la subsol, dădeau naştere în timp ce bombele au lovit clădirea - IMAGINI DUREROASE

Trei morţi după ce trupele lui Putin au bombardat un spital. Femei ascunse la subsol, dădeau naştere în timp ce bombele au lovit clădirea - IMAGINI DUREROASE
10 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Teroarea continuă în Ucraina, iar lumea întreagă a asistat ieri la imagini revoltătoare după ce un spital pediatric din Mariupol a fost bombardat de forţele ruseşti, chiar în timp ce unele femei dădeau naştere copiilor lor, în subsol, scrie dailymail.com.

În cursul nopţii de miercuri spre joi au fost bombardamente în Ohtîrka. Oficialii locali spun că mai multe case au fost lovite. Un băiat de 13 ani și două femei au murit, alți 5 oameni au fost scoși de sub dărâmături. Tirurile aeriene rusești ar fi vizat centrala electrică a orașului.

Bombardarea maternității din Mariupol este o atrocitate și dovadă că forțele ruse comit un genocid - a acuzat președintele ucrainean, în cel mai recent discurs al său, transmis în cursul nopţii. Pe de altă parte, în Turcia vor avea loc joi cele mai importante negocieri de pace de până acum. Miniștri de externe din Rusia și Ucraina se vor întâlni, după 15 zile de război, potrivit digi24.ro.

Trei persoane ucise, Rusia acuză că-i ”fake news”

Ieri, Rusia a bombardat spitalul de copii din Mariupol. Trei persoane - inclusiv o fetiţă- au fost ucise, anunţă joi primăria acestui oraş portuar, relatează AFP, citat de news.ro.Un bilanţ anterior anunţa 17 răniţi.

Potrivit dailymail.com care citează oficiali ucraineni, spitalul a fost lovit de „de mai multe ori” de bombe, dintre care una a ratat clădirea şi a căzut la câțiva metri, lăsând un crater adânc în pământ, cât ouă etaje, au spus oficialii. Alte bombe au înregistrat „lovituri directe”, potrivit președintelui Zelensky, rănind cel puțin 17 persoane.

Serghei Orlov, viceprimarul orașului Mariupol, a spus că este „absolut sigur” că rușii știau că bombardează un spital când au lansat atacul ieri târziu – adăugând că „acesta este al treilea spital pe care l-au distrus” după o unitate Covid de 300 de paturi și o bancă de sânge .

Multe dintre gravidele care se ascundeau la subsolul clădirii, unele dintre ele dând naştere chiar în momentul în care avioanele de război rusești bombardau spitalul.

Kremlinul anunţă joi că urmează să întrebe armata rusă despre bombardarea unei maternităţi în oraşul ucrainean asediat Mariupol care, acuză autorităţile locale, a fost atinsă într-un atac aerian rus, relatează AFP. Asta după ce a respins drept ”fake news” acuzaţii potrivit cărora a bombardat un spital pediatric la Mariupol, relatează AFP.

”Ne vom informa, obligatoriu, de la militarii noştri, pentru nici noi, la fel ca voi, nu avem o informaţie clară despre ceea ce s-a întâmplat”, a anunţat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Militarii (ruşi) ne vor da informaţii”,dă el asigurări.

Zelenski: Bombardarea maternității din Mariupol, dovada genocidului asupra ucrainenilor

Volodimir Zelenski le-a cerut cetățenilor europeni să facă mai multe presiuni asupra guvernelor lor. Zelenski a spus că ucrainenii au nevoie de mai multe arme și a cerut un embargo economic total împotriva Rusiei.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Şcoli, spitale distruse. Şcoli, biserici, case distruse. Și toți acei oameni care au fost uciși. Toți acei copii uciși. Bombardarea maternității (din Mariupol, n.red.) este cea din urmă dovadă. Dovada că are loc genocidul ucrainenilor.

Europeni! Nu veți putea spune că nu ați văzut ce s-a întâmplat cu ucrainenii, ce s-a întâmplat cu locuitorii din Mariupol. Ați văzut! Știți! Trebuie să măriți sancțiunile împotriva Rusiei, astfel încât să nu mai aibă nicio șansă să continue acest genocid. Trebuie să faceți presiuni asupra Rusiei pentru a o forța să se așeze la masa negocierilor și să pună capăt acestui război brutal.

Nu am făcut și nu am fi făcut niciodată ceva asemănător, cu aceste crime de război, în niciunul dintre orașele din Donețk - Luhansk sau din orice altă regiune. În oricare dintre orașele de pe Pământ. Pentru că noi suntem oameni. Voi?”.

Aproximativ 35.000 de civili, evacuaţi miercuri din oraşe ucrainene asediate de ruşi, anunţă Zelenski

Cel puţin 35.000 de civili au fost evacuaţi miercuri din mai multe oraşe ucrainene asediate, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zeleski, relatează AFP.

Şeful statului ucrainean a anunţat, într-un mesaj video, miercuri seara, că locuitorii oraşelor Sumî şi Enerhodar şi din zone situate in apropiere de Kiev au fost evacuaţi prin trei culoare umanitare.

El şi-a exprimat speranţa că aceste evacuări vor continua joi, prin deschiderea altor trei culoare umanitare, din oraşele Mariupol, asediat de nouă zile, Volnovaha (sud-est) şi Izium (est).

Peste 10.000 de persoane au fost evacuate miercuri din oraşe din jurul Kievului, a anunţat joi la televizor guvernatorul regiunii.

Aceste evacuări intervin în urma unui acord, miercuri, între Moscova şi Kiev, privind deschiderea unor coridoare umanitare, care oferă speranţe civililor blocaţi în oraşe ucrainene bombardate de către ruşi.

Peste 5.000 de persoane au fost evacuate marţi de la Sumî, un oraş cu 250.000 de locuitori, situat în apropierea frontierei cu Rusia.

Însă, evacuări din oraşul portuar Mariupol au eşuat în mai multe rânduri, în ultimele zile.

FMI: 1,4 miliarde dolari ajutor pentru Ucraina

Fondul Monetar Internaţional a aprobat un ajutor de urgenţă de 1,4 miliarde de dolari pentru Ucraina care se confruntă cu "o criză umanitară şi economică foarte gravă" de la invadarea ţării de către armata rusă. Şefa FMI a avertizat că ţara se va confrunta cu o "recesiune profundă" în acest an.

Apărarea antiaeriană ucraineană împiedică intrarea armatei ruse în spaţiul aerian ucrainean

Apărarea antiaeriană ucraineană blochează în mare parte accesul armatei ruse în spaţiul aerian ucrainean, analizează un oficial american, însă puterea de luptă superioară a Rusiei are capacitatea de a copleşi apărarea ucraineană, avertizează el, relatează CNN.

Forţele aeriene ruse evită spaţiul aerian ucrainean din cauza unei serii de sisteme antiaeriene, care afectează această superioritate aeriană a Rusiei, apreciază oficialul citat.

Rusia trimite 150-200 de avioane pe zi la luptă, care rămân practic în spaţiul aerian rus, potrivit acestui oficial.

Piloţii ruşi nu se aventurează adânc în spaţiul aerian ucrainean, de frica unor rachete de tip sol-aer, inclusiv sisteme de tip Stingers furnizate Ucrainei de către Statele Unite, dar şi altor sisteme antiaeriene mai mari.

Unele avioane intră scurt în spaţiul aerian ucrainean, în vederea unor atacuri, însă nu rămân mult timp şi nu oferă astfel o acoperire semnificatvă trupelor terestre ruse.

Apărarea antiaeriană ucraineană opreşte libertatea de manevră a Rusiei în spaţiul aerian, ”limitând” astfel eficienţa unor operaţiuni aeriene ruse, sublinia miercuri un purtător de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Rusia a pierdut 20-25 de elicoptere şi 15-20 avioane, estimează oficialul citat, dar şi sute de vehicule, inclusiv tancuri şi echipament blindat.

CNN estimează că Rusia a piedut aproximativ 8-10% dintre activele militare angajate în invazia Ucrainei.

Pentagonul a anunţat că nu susţine transferarea flotei de 28 de avioane poloneze de tip MiG-29 Ucrainei prin intermediul Statelor Unite. Acest lucru ar oferi doar puţine avantaje armatei ucrainene, a argumentat miercuri John Kirby, însă ar reprezenta o escaladare a războiului rus.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233