dobroge.tv

Live

Haos în Constanța și în toată țara. Cozi kilometrice la benzinării: zeci de șoferi au blocat traficul pentru a alimenta, după un zvon

Haos în Constanța și în toată țara. Cozi kilometrice la benzinării: zeci de șoferi au blocat traficul pentru a alimenta, după un zvon
09 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Traficul este paralizat în Constanța, dar și în mai multe orașe din țară după ce prețurile la carburanți au explodat în cursul după-amiezei. Mai mult decât atât, în mediul online a apărut un zvon conform căruia, prețurile vor urca până la 11-12 lei pe litru. Astfel că, în această seară, mai multe benzinării din Constanța au fost luate cu asalt de șoferi, iar în anumite zone au fost blocate benzi de circulație și chiar un sens giratoriu a fost blocat de cei care așteptau să alimenteze la benzinăria de lângă Doraly Mall. Specialiștii afirmă că scumpirile resimțite în țara noastră sunt în strânsă legătură cu tensiunile din Ucraina. 

Cu toate acestea, ministrul energiei, Virgil Popescu a declarat în această seară la ora 19.00 că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea de acrburanți în benzinării și le transmite oamenilor să nu intre în panică și să nu stea la cozi -- detalii aici: Virgil Popescu: România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Oamenii nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi.

Românii speriați de războiul din Ucraina

Situația din Ucraina provoacă îngrijorare în toată lumea. Trupele rusești continuă să atace, rând pe rând, orașele ucrainiene. Cartiere rezidențiale, spitale și școli au ajuns să fie ținta atacurilor. Oameni nevinovați își pierd viețile, familiile sunt destrămate, bărbații rămân în urmă în timp ce femeile încearcă să-și salveze copiii din calea bombelor.

Cu fiecare zi de conflict carburanţii sunt tot mai scumpi. De când a început războiul, preţurile cresc constant, iar situaţia nu pare că se va îmbunatăţi prea curând, mai ales că barilul de petrol a ajuns la un preţ record pentru ultimii opt ani. Conflictul din Ucraina provoacă şi în România scumpiri în lanţ pe care le vom resimţi şi mai acut din această primăvară.

Pe rețelele de socializare au început să apară imagini cu zeci de mașini care așteaptă la coadă pentru a alimente. Potrivit internauților, sunt chiar și persoane care au venit să-și umple canistrele cu carburant.

Haos și la benzinăriile din Constanța

Situația este similară și în Constanța, unde s-au format cozi la mai multe benzinării din oraș. În jurul orei 17.30, la o benzinărie de pe strada Soveja, din apropierea mall-ului City Park, zeci de șoferi s-au grăbit să ajungă pentru a alimenta. Astfel că, prima bandă de circulație a fost complet blocată. O situație similară s-a înregistrat și la o benzinărie din cartierul Kilometrul 5 unde, conform constănțenilor, un sens giratoriu a fost complet blocat de oamenii care stăteau la coadă pentru a alimenta.

Și în jurul orei 20.00, la benzinăriile din Constanța sunt în continuare cozi. La unele stații de alimentare, personalul este îngrijorat că se va termina carburantul deoarece fluxul la pompe este mult mai mare decât de obicei. 

Șoferii, panicați de un zvon

Potrivit internauților, în mediul online a apărut o știre conform căreia, începând de mâine, prețul carburantului ar putea urca până la 11-12 lei pe litru, motiv pentru care oamenii s-au grăbit să-și facă astăzi plinul la autoturisme.

S-a dat un fake news că o să fie 10 lei mâine și au sărit toți să alimenteze. Scăzuse vânzarea în hectolitri cu 35% în ultima lună și le trebuia un boom”, este unul dintre comentarii.

Sunt curios de ce a șters cineva comentariul cu 12 lei motorina în Reșița. Acum am plecat de la pompă și este 7,64”, spune un bărbat.


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233