dobroge.tv

Live

Trupe NATO la baza militară de la Mihail Kogălniceanu

07 martie 2022
Publicitate

Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu devine neîncăpătoare pentru trupele NATO care ajung aici. Ultimii sosiți au fost soldații francezi care s-au alăturat italienilor și nemților din aviația de vânătoare, americanilor din Regimentul Cavalerie și parașutiștilor olandezi din trupele de commando. 3.000 de militari din țările Alianței sunt staționați la Mihail Kogălninceau, iar mare parte dintre ei formează grupul de luptă denumit „Forța de Răspuns a NATO”.

500 de militari francezi au ajuns în România și la scurt timp li s-au alăturat și 300 de soldați din Belgia. Sunt trupe de elită dintr-un batalion de Vânători de Munte și vor face echipă cu americanii care operează vehicule blindate Stryker. Tehnica militară franceză a fost adusă în țara noastră cu o aeronavă de transport Antonov, vopsită în culorile steagului Ucrainei.

Am venit pentru câteva săptămâni, dar depinde de cum evoluează lucrurile. O să rămânem atât timp cât este necesar”, a declarat Adrian Chantrel, French Army.

Avem acum pe teritoriul României avioane de luptă americane F-16 și F-35, celebrele Eurofighter Typhoon venite din Italia și din Germania, elicoptere de atac Black Hawk, vehicule blindate Stryker dar și specialiști în strategie și război cibernetic.

Franța și România sunt mai mult decât țări partenere. Țările noastre sunt țări prietene”, a declarat Florence Parly, ministrul Apărării din Franța.

Situația militară din Ucraina a generat, în premieră, activarea militarilor de elită din Forța de Răspuns a NATO. Aceștia sunt gata să intervină pe orice teritoriu aliat, în doar 48 de ore. Pentru prima dată în România, Olanda a trimis trupele speciale de parașutiști care se antrenau în Germania.

Am ajuns aici, din scurt. Acum două săptămâni ni s-a spus că vim veni aici. Noi eram într-o aplicație militară în Germania și am fost transferați aici”, a declarat Mark Bakker, Holland Army.

Începând de vineri vom trimite soldați în poligonul de la Smârdan ca să organizăm manevre militare împreună cu soldații români”, a declarat John Ambelang, US Army.

Conform experților, întreaga Forță de Răspuns NATO este dimensionată la cel puțin 40.000 de militari foarte bine echipați și cu o pregătire de luptă corespunzătoare. Ea se bazează și pe cele patru Grupuri de Luptă care există în Polonia, Letonia, Lituania și Estonia. Cel mai nou va fi creat în România, cel mai probabil în luna martie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233