dobroge.tv

Live

Virgil Popescu: Țara noastră nu va avea probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale pentru că depozitele vor fi pline pentru iarna viitoare

07 martie 2022
Publicitate

„Țara noastră nu va avea probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale pentru că depozitele vor fi pline pentru iarna viitoare”. Afirmația îi aparține ministrului Energiei. Virgil Popescu dă asigurări că România caută să-și diversifice producătorii și sursele de aprovizionare cu gaze. Mai mult, acesta a subliniat faptul că țara noastră este al doilea mare producător de gaze din Europa.

Azerbaijan, desigur, este o sursă și o rută de aprovizionare cu gaze naturale. Prin Bosfor, pe Marea Neagră, datorită Convenției de la Montreux, nu pot intra în Marea Neagră vase de un anumit gabarit care să permită aducerea LNG-ului în Portul din Constanța. România este al doilea mare producător de gaze din Europa. Nu cred că este cazul să discutăm de scenarii, să zicem așa, apocaliptice. România își poate asigura, deci nu se pune problema să nu avem resurse de gaze naturale. Avem gaze în depozite. Evident, vine primăvara, vom reintroduce obligativitatea depozitării gazelor și vom avea pentru iarna viitoare și depozitele la maxim încărcate cu gaze naturale. Avem producție de gaze naturale. După cum am mai spus, căutăm diversificarea rutelor de aprovizionarea”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233