dobroge.tv

Live

Unii constănţeni au donat doar ca să scape de hainele din dulap. Îmbrăcăminte ruptă, murdară sau rochii de seară, pentru refugiaţii din Ucraina

07 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Pavilionul Expoziţional din Constanţa a devenit centru de donare pentru sprijinirea refugiaţilor din Ucraina. Sute de oameni s-au implicat şi au donat pentru semenii aflaţi în suferinţă.

Printre cei care au luat parte la sortarea ajutoarelor au fost şi elevii de la Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC). Ariana Dudună, preşedintele AEC, a semnalat şi o situaţie mai puţin plăcută: unii constănţeni au donat haine rupte sau inadecvate, cum ar fi rochii de seară.

"Care e diferența dintre un centru de donat și o groapă de gunoi?

În acest weekend am fost prezentă alături de membrii Asociația Elevilor din Constanța la Pavilionul Expozițional Constanța ca voluntar pentru sortarea donațiilor. În urma experienței, vin cu următoarele precizări:

1. GUNOAIELE TREBUIE DUSE LA GUNOI, NU LA DONAȚII!

Multiplii cetățeni s-au mobilizat exemplar, donând produse sanitare, conserve, haine în condiții bune, pentru a ajuta refugiații ucraineni. Totuși, la polul opus, au existat și persoane ce au dat dovadă de mai puțină bunăvoință, donând haine ce se aflau în condiții insalubre/rupte sau inadecvate pentru refugiați (rochii de seară/etc.). Deși suntem obișnuiți să mergem pe logica "lasă că nu strică", articolele vestimentare aflate în astfel de condiții ajung unde ar fi trebuit să ajungă din start, la gunoi. Centrele de donare nu trebuie privite drept un sprijin în a face curățenia de primăvară, ci drept o modalitate de a ajuta niște oameni aflați în stare de suferință. În fapt, la acest moment la centru sunt destule haine, iar în acest sens recomand donarea de materiale sanitare în favoarea donării hainelor.

2. Ce se va întâmpla cu hainele ce nu vor fi luate de refugiați?

Numărul de haine este unul extrem de mare în comparație cu cererea venită din partea refugiaților ucraineni. În acest sens, consider că ar trebui ca Primăria Constanța să se mobilizeze și să găsească deja o soluție la această întrebare, identificând alte grupuri dezavantajate ce ar avea nevoie de sprijin, pentru ca lucrurile donate de oameni să nu ajungă aruncate odată cu finalizarea crizei", a scris Ariana Dudună, preşedintele AEC, pe Facebook.

Sursă foto: Ariana Dudună Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233