dobroge.tv

Live

Dîncu, la ceremoniile de înmormântare a şase militari morţi în accidentele aviatice din Constanţa: Au fost cei mai buni pentru că numai cei mai buni plătesc cu viaţa

Dîncu, la ceremoniile de înmormântare a şase militari morţi în accidentele aviatice din Constanţa: Au fost cei mai buni pentru că numai cei mai buni plătesc cu viaţa
05 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a fost prezent, astăzi, la Constanţa, unde au avut loc ceremoniile de înmormântare a şase dintre cei opt militari care au murit în accidentele aviatice din această săptămână.

AŞA ARATĂ DUREREA! Sicrie înşirate pe mese reci, soţii distruse de lacrimi amare... Moartea i-a transformat în eroi pentru ţară, dar copiii şi familiile celor 8 îşi înmormântează supereroii

Este vorba despre căpitan-comandorul (pm) Bogdan Florin, sublocotenentul (pm) Banu Gelu, sublocotenentul (pm) Carp Vlad, sublocotenentul (pm) Bosoi Sergiu, sublocotenentul (pm) Marinescu Ionuţ şi sublocotenentul (pm) Lateş Eduard-Cătălin.

TRAGEDIA DE LA CONSTANȚA. Mesaj sfâșietor după moartea lui Sergiu: „Fetița mare spune că tati este un super erou plecat să salveze îngerașii cu aripioarele rupte”

“În primul rând vreau să spun că oamenii noştri, camarazii noştri au fost cei mai buni pentru că numai cei mai buni plătesc cu viaţa, numai cei mai buni, cei aleşi, plătesc datoria cu propria lor viaţă şi nu şovăie atunci când trebuie să lupte pentru ca să-şi salveze camarazii. Să le păstrăm vie amintrea şi lumina pe care au lăsat-o după ei să ne inspire să fim şi noi mai buni, să încercăm să fim solidari unii cu alţii, să încercăm să fim alături de familiile îndurerate, chiar dacă nimic nu poate înlocui golul pe care îl lasă un tată, un soţ, un fiu, un camarad sau un prieten. Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne dea mângâiere şi putere pentru ca să putem să înţelegem şi să acceptăm ceea ce nu putem schimba. Iar noi, cei care am rămas vii, să încercăm şi care mai putem face ceva, să nu uităm că cel mai important lucru este să protejăm viaţa, pentru că nimic nu este mai important decât viaţa noastră şi a camarazilor noştri”, a transmis ministrul Apărării.

CONSTANȚA. Primele imagini de la locul în care s-a prăbușit elicopterul cu cinci militari! Toți au murit: „Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române”. VIDEO

Slujbele de înmormântare au fost oficiate, la Catedrala Ortodoxă „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” pentru cinci dintre militarii, şi la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova”, pentru sublocotenentul (pm) Bosoi Sergiu. Cei şase militari au fost înmormântaţi în Cimitirul Eroilor din Constanţa.

Tot sâmbătă, 5 martie, căpitanul (pm) Pătraşcu Gheorghe Sorin a fost înmormântat în localitatea Lunca Corbului, sat Pădureţi, judeţul Argeş.

Duminică, 6 martie, ora 11.00, locotenent-comandorul (pm) Niţă Iosif-Costinel va fi înmormântat la Cimitirul Militar Ghencea III din Bucureşti.

Cei opt militari au fost înaintaţi în grad, post-mortem, conform ordinului ministrului apărării naţionale, în baza prevederilor art.68 din Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare şi au fost decoraţi post-mortem de Preşedintele României cu Ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, respectiv cu Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn de pace.

Miercuri seara, 8 militari şi-au pierdut viaţa într-o catastrofă aviatică, în judeţul Constanţa: Avion prăbușit la Constanța. Imagini surprinse de camerele de supraveghere: o explozie puternică a luminat întregul cer. Sunt mai mulți morți. VIDEO

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233