dobroge.tv

Live

România donează Ucrainei 12 ambulanţe. Raed Arafat: Din păcate, nu putem da ambulanţe noi, toate sunt pe fonduri europene

04 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, vineri, la Palatul Victoria, că a fost adoptată o hotărâre de către CNSU care prevede o donaţie pentru Ucraina a 12 ambulanţe, de urgenţă şi de transport, din rezerva serviciilor de ambulanţă şi a serviciului de urgenţă şi descarcerare.

”Din păcate, nu putem da ambulanţe noi, pentru că toate sunt pe fonduri europene şi nu au trecut încă 5 ani, nu pot fi donate”, a spus secretarul de stat, precizând că se asigură că acestea sunt perfect operaţionale, cu toate echipamente în dotare.

Potrivit news.ro, şeful DSU a mai arătat că urmează să fie făcută o revizie completă a acestor ambulanţe, pentru a fi perfect funcţionale. Este o solicitare primită din partea Ucrainei, de a asigura astfel de ambulanţe pentru transportul de răniţi.

"Se aprobă acordarea de asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, constând în ambulanţe tip A şi B conform anexei la prezenta hotărâre", prevede Hotărârea nr. 11.

Prin Hotărârea nr. 12, se propune ca pentru finanţarea cheltuielilor prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, să fie alocate, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

"Pentru stabilirea sumelor necesar a fi alocate, se propune a fi avute în vedere pentru o perioadă de 30 de zile, cheltuielile necesare pentru:a) un număr mediu de 70.000 de persoane cazate zilnic, dintre care 50.000 în spaţii puse la dispoziţie gratuit şi 20.000 în spaţii puse la dispoziţie contra-cost;b) funcţionarea a 22 taberele temporare de cazare şi asistenţă umanitară", se arată în document.

Sursă foto: Raed Arafat Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233