dobroge.tv

Live

A ŞAPTEA ZI DE IAD, ÎN UCRAINA. Se dau lupte grele în orașul Harkov, 21 de morți şi 112 răniți. Biden: Suntem alături de poporul ucrainean! VIDEO

 A ŞAPTEA ZI DE IAD, ÎN UCRAINA. Se dau lupte grele în orașul Harkov, 21 de morți şi 112 răniți. Biden: Suntem alături de poporul ucrainean! VIDEO
02 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a şaptea zi de război în Ucraina. Cel puţin 21 de persoane au fost ucise şi 112 rănite în bombardamentele din Harkov, dar, cu toate acestea, guvernatorul Administraţiei Regionale de Stat Harkov, Oleh Synegubov, a declarat că toate atacurile ruseşti „au fost respinse” şi poziţiile au fost menţinute, în ciuda bombardamentelor puternice asupra Harkovului de marţi şi din cursul nopţii.

Guvernatorul a mai spus că „inamicul rus a suferit pierderi semnificative”.

 

Armata ucraineană a anunţat că paraşutişti ruşi au aterizat la Harkov pentru a ocupa oraşul asediat. Potrivit armatei, atacul aerian a început exact în momentul în care sirenele de raid aerian s-au activat în Harkov şi în zona învecinată, relatează BBC.

Harkov a fost în centrul mai multor atacuri violente lansate de ruşi în Ucraina pe parcursul ultimelor zile.Marţi, o rachetă a lovit sediul administraţiei locale al Harkovului, al doilea oraş ca suprafaţă din Ucraina, în jurul orei 08:00, ora locală.Maşinile şi clădirile din proximitatea bombardamentului au fost avariate, iar peste 20 de persoane au fost rănite.

Un alt bombardament a avut loc, în cursul zilei de marţi, într-unul dintre cartierele rezidenţiale din Harkov.

 

Alte două persoane au fost ucise într-un atac aerian asupra oraşului Jîtomîr, la vest de Kiev, potrivit Serviciului de Stat de Urgenţă al Ucrainei, citat de BBC. Alţi trei au fost răniţi şi mai multe persoane ar putea fi prinse sub moloz, a mai transmis serviciul guvernamental.Instituţia a anunţat că cel puţin 10 case şi un spital local au fost avariate în urma atacului.Potrivit The Kiev Independent, a fost vorba despre o rachetă de croazieră care a lovit o clădire rezidenţială din apropierea unui spital.Consilierul ministrului de interne Anton Heraşcenko afirmă că racheta era îndreptată către Baza Brigăzii 95 din Jîtomîr.

Turcia trimite mai multe rachete şi drone Ucrainei

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat, miercuri, că Ucraina urmează să primească rachete Stinger şi Javelin din străinătate pentru a se apăra de atacurile Rusiei, precum şi un alt transport de drone turceşti, relatează Reuters.Mai multe ţări occidentale s-au angajat să furnizeze Ucrainei arme pentru a evita o invazie rusă.

Biden: Forţele noastre nu sunt implicate şi nu vor fi implicate în conflictul cu forţele Rusiei în Ucraina

Preşedintele american Joe Biden a reiterat, în discursul privind Starea Uniunii, că SUA nu va trimite trupe în Ucraina, în urma invaziei Rusiei, relatează CNN. El a transmis că SUA este alături de poporul ucrainean şi că au fost trimise trupe în Europa "pentru a proteja aliaţii NATO în eventualitatea în care Putin decide să înainteze spre vest".

"Să fie clar: forţele noastre nu sunt implicate şi nu vor fi implicate în conflictul cu forţele Rusiei în Ucraina", a transmis Biden, în discursul despre Starea Uniunii.

 

El a precizat că, în schimb, trupe americane au fost dislocate în Europa "pentru a proteja aliaţii NATO în eventualitatea în care Putin decide să înainteze spre vest".

"În acest scop, am mobilizat trupe americane terestre, escadroane aeriene şi nave pentru a proteja ţări NATO, între care Polonia, România, Letonia, Lituania şi Estonia. Aşa cum am mai spus clar, Statele Unite şi aliaţii noştri vor apăra teritoriul ţărilor NATO cu întreaga forţă şi putere colectivă", a arătat Biden.

El a menţionat că Ucrainei i se acordă asistenţă directă de peste un miliard de dolari, incluzând ajutor militar, economic şi umanitar din partea SUA şi a aliaţilor.

"Noi, Statele Unite ale Americii, suntem alături de poporul ucrainean", a spus Biden.

El a afirmat că această criză va dura şi a îndemnat oamenii să îşi ia inspiraţia din "voinţa de fier" a poporului ucrainean.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233