dobroge.tv

Live

A ŞASEA ZI DE IAD, ÎN UCRAINA. Cerul Kiev-ului luminat de mingi uriaşe de foc, convoi de tancuri ruseşti pe 64 de kilometri se îndreaptă spre Kiev - VIDEO DRAMATIC

A ŞASEA ZI DE IAD, ÎN UCRAINA. Cerul Kiev-ului luminat de mingi uriaşe de foc, convoi de tancuri ruseşti pe 64 de kilometri se îndreaptă spre Kiev - VIDEO DRAMATIC
01 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

A şasea zi de război, în Ucraina. Sirene antiaeriene au răsunat, marţi dimineaţă, în mai multe oraşele ucrainene Rivne, Ternopîl, Vinniţia şi Volin. Locuitorii sunt sfătuiţi să meargă la cel mai apropiat adăpost.

La Harkov, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, un proiectil a lovit clădirea administrativă principală, aflată în piaţa centrală a oraşului. Au fost lovite inclusiv mai multe maşini aflate in tranzit în acele momente, potrivit news.ro. Imaginile surprinse cu momentul exploziei sunt dramatice. 

Sute de oameni şi-au pierdut viaţa de la începutul războiului. Doar duminică, în jur de 70 de soldaţi ucraineni au fost ucişi, într-un atac al artileriei ruse asupra localităţii Ohtîrka, la nord-est de Kiev, a anunţat un oficial local, citat de BBC.

"Au murit mulţi oameni. În prezent, în cimitir se pregătesc locuri pentru aproximativ 70 de soldaţi ucraineni morţi", a scris el pe Telegram.

"Dar şi inamicul a primit ceea ce merită”, a adăugat el, spunând că în oraş sunt "o mulţime de cadavre ruseşti”, care acum sunt date Crucii Roşii.

Afirmaţiile sale nu putut fi verificate din surse independente, notează BBC.

Rachete balistice ruseşti au distrus trei clădiri rezidenţiale în regiunea Kiev

Ca urmare a unui atac aerian rusesc asupra oraşului Brovarî (nord), o rachetă a lovit o casă şi două apartamente din Vasilkov, Bila Ţerkva şi Kalînivka, în jurul orei 19.10, potrivit Ministerului de Interne, scrie kyivindependent.com.

 

Mai târziu, în cursul serii, Serviciul de Stat de Urgenţă a raportat faptul că un atac cu rachetă în Bila Ţerkva a distrus o casă cu trei etaje în jurul orei 20.30.

Explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei.

La Harkov, primarul oraşului Igor Terekhov a precizat că cel puţin nouă persoane au fost ucise şi 37 rănite într-o zi, după bombardamente.

Explozii puternice la Herson. Convoi de tancuri ruseşti pe 64 de kilometri se îndreaptă spre Kiev

Explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei. Se crede că ar veni dinspre aeroport.

Imagini din satelit arată un convoi de tancuri şi blindate pe 64 de kilometri care se îndreaptă spre Kiev, potrivit BBC. Un oraş-port care se întinde pe râul Nipru, Herson se află la nord de peninsula Crimeea.

Duminică, Moscova a spus că forţele sale au "blocat complet" oraşul.

Compania de tehnologie prin satelit Maxar Technology spune că imaginile care indicau că o coloana cu blindate şi tancuri ruseşti, care avansa către Kiev pe o lungime de 27 de km, sunt inexacte. Convoiul se întinde de fapt pe aproximativ 64 de kilometri, potrivit Maxar. Imaginile arată coloana în apropierea oraşului Ivankiv, chiar la nord de capitala Ucrainei.

 

Compania a adăugat că noi imagini arată, de asemenea, trupe terestre şi elicoptere de atac în sudul Belarusului, la mai puţin de 32 de kilometri de graniţa cu Ucraina.

Ministrul ucrainean al Apărării promite bani soldaţilor ruşi care se vor preda

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a lansat, luni, un apel către soldaţii ruşi, cărora le-a cerut să se predea, afirmând că le garantează amnistia, dar şi o sumă de bani, informează lefigaro.fr.

5 milioane de ruble, adică 42.000 de euro, este suma oferită pentru a se preda, pe lângă amnistie.

"Cei dintre voi care nu vreţi să deveniţi ucigaşi şi să muriţi, încă vă puteţi salva", a scris Reznikov pe reţelele de socializare.

Ce e mai rău abia urmează

Membrii Congresului au primit luni informaţii confidenţiale de la înalţi oficiali americani din apărare şi informaţii despre situaţia din Ucraina. Deşi nu sunt autorizaţi să le facă publice, unii dintre ei au făcut totuşi remarci elocvente la sfârşitul acestui briefing.

"Ce e mai rău abia urmează să vină din punct de vedere militar”, a spus senatorul republican Lindsey Graham, care a afirmat că se teme că trupele ruse se angajează într-o "politică a pământului ars".

 

"Rusia va încerca să încercuiască şi să ocupe Kievul în următoarele câteva săptămâni. Lupta pentru Kiev va fi lungă şi sângeroasă, iar ucrainenii se pregătesc rapid să lupte pentru fiecare colţ de stradă”, a scris senatorul Chris Murphy pe contul său de Twitter, informează lefigaro.fr.

Murphy, senator din Connecticut, afirmă că Rusia este în urmă faţă de programul planificat pentru invazie.

El a mai spus că naţiunile occidentale nu numai că vor îngheţa, ci şi vor confisca bunurile preşedintelui rus şi ale oligarhilor de top, apreciind că "probabil un pas mai înaintat decât a anticipat cercul apropiat al lui Putin".

Australia oferă sprijin militar Ucrainei de 70 de milioane de dolari australieni

Australia va contribui cu 70 milioane de dolari australieni (50 de milioane de dolari) pentru sprijin militar acordat Ucrainei, informează BBC, citat news.ro.

Prim-ministrul Scott Morrison a declarat marţi că banii vor fi direcţionaţi atât pentru arme letale, cât şi neletale.

"Vorbim de rachete, de muniţie, vorbim de sprijinirea lor în apărarea propriei patrii Ucraina”, a spus el.

 

El a refuzat să ofere detalii, spunând că nu vrea "să dea informaţii Rusiei".

Morrison spune că guvernul său va oferi, de asemenea, 35 de milioane de dolari australian în ajutor umanitar Ucrainei.

Preţurile petrolului au crescut luni cu cel puţin 3%, în urma sancţiunilor impuse Rusiei de statele occidentale

Preţurile petrolului au crescut luni cu cel puţin 3%, pe măsură ce aliaţii occidentali au impus mai multe sancţiuni Rusiei şi au exclus unele bănci ruseşti din sistemul global de plăţi Swift, care ar putea cauza perturbări severe ale exporturilor sale de petrol, transmite Reuters.

Preţul ţiţeiului Brent a crescut cu 2,89 dolari, sau 3%, la 100,82 dolari pe baril până la ora 17:08 GMT, după ce a atins un maxim de 105,07 dolari pe baril la începutul tranzacţiilor. Contractul Brent pentru livrarea în aprilie expiră luni.

Cel mai activ contract, pentru livrarea în mai, a crescut cu 3,14 dolari la 97,26 dolari pe baril.

Cotaţia ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 3,79 dolari, sau 4,1%, la 95,38 dolari pe baril, după ce a atins 99,10 dolari la începutul tranzacţiilor.

"Preocupările tot mai mari cu privire la întreruperile livrărilor de energie ale Rusiei fac să crească brusc preţurile petrolului şi gazelor”, a declarat Carsten Fritsch, analist al Commerzbank.

Rusia se confruntă cu perturbări severe ale exporturilor sale de toate mărfurile, de la petrol la cereale, după ce naţiunile occidentale au impus sancţiuni severe Moscovei şi au exclus unele bănci ruseşti din sistemul internaţional de plăţi SWIFT.

”Rusia ar putea riposta la aceste măsuri dure prin reducerea sau chiar suspendarea completă a livrărilor de energie către Europa”, a spus Fritsch.

Sursă foto/video: dailymail.com, Sursă text: news.ro, agepres.ro, digi24.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233