dobroge.tv

Live

Constanţa, sub COD PORTOCALIU de ninsori până la ora 10. Mai multe drumuri judeţene sunt ÎNCHISE, se circulă în condiţii grele de iarnă în tot judeţul

Constanţa, sub COD PORTOCALIU de ninsori până la ora 10. Mai multe drumuri judeţene sunt ÎNCHISE, se circulă în condiţii grele de iarnă în tot judeţul
01 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Mai multe drumuri judeţene au fost închise din cauza zăpezii, în judeţul Constanţa. Codul portocaliu de ninsori viscolite, strat de zăpadă consistent și vizibilitate redusă este valabil până astăzi, la ora 10:00. Apoi, intră în vigoare o informare meteo de ninsori, valabilă pentru toată ţara, până pe 3 martie.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, circulația rutieră este închisă pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t, pe DN 3, pe tronsonul kilometric cuprins între loc.Cobadin și Ostrov, județul Constanța, din cauza viscolului.

"În această dimineață, circulația rutieră a fost redeschisă pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone pe DN3 între km 128+500 și km 222+960, Ostrov – Cobadin, județul Constanța.

Precizăm că pe întreg sectorul de drum dintre Ostrov și Murfatlar (km 128+500 – km 242+000) circulația este permisă doar autovehiculelor cu masa tolată maximă autorizată mai mică de 7,5 tone.

Reaminitm că din cauza viscolului puternic ce a redus vizibilitatea spre zero, circulația a fost închisă pentru toate categoriile de autovehicule DN3 între km 128+500 și km 222+960, Ostrov – Cobadin, județul Constanța.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Precizăm că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță", transmite CNAIR.

Potrivit Centrului Infotrafic, se circulă în condiții de iarnă, fără precipitații sub formă de ninsoare, însă cu depunerea unui strat subțire de zăpadă pe carosabil, pe DN 22A*, între loc. Topolog, jud. Tulcea și Hârșova, jud.Constanța.

De asemenea, sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare slabă, fără depuneri pe carosabil, pe mai multe drumuri din județele Buzău, Călărași, Constanța și Vrancea (în zona montană)*.

Pe autostrada A2 București-Constanța sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, astfel:

-km. 10-28, ninsoare ușor viscolită, fără depuneri pe partea carosabilă;

-km. 28-64, fără precipitații, carosabil umed;

-km. 64-120, carosabil umed, precipitații ușoare sub forma de ninsoare;-

-km. 120-144, ninge viscolit, se circulă în condiții de iarnă;

-km. 144-160, precipitații sub forma de ninsoare, se circulă în condiții de iarna cu depuneri pe suprafata de rulare;

-km. 160-212, dar și pe autostrada A4 Ovidiu-Agigea, ninge abundent, se circulă în condiții de iarnă, strat de zăpadă depus pe carosabil.

„Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă", recomandă poliţiştii.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233