dobroge.tv

Live

Bisericile din Constanța și Năvodari vin în ajutorul refugiaților ucrainieni

28 februarie 2022
Publicitate

Și bisericile din Constanța și-au deschis porțile pentru cetățenii ucrainieni, dar și pentru constănțenii care vin în sprijinul celor afectați de război. La Arhiepiscopia Tomisului, oamenii pot dona de la haine și mâncare și până la bani. Mai mult, lăcașul de cult dispune și de 150 de locuri unde pot fi cazați refugiații. Ucrainenii care au fugit din calea războiului sunt ajutați și de membrii Biserica Vertical Mamaia Nord. Aceștia le-au oferit acestora transport, cazare și mâncare. Mai mult, și aceștia au început să strângă fonduri pentru cei care au nevoie.

Bisericile din Constanța și Năvodari vin și ele în sprijinul refugiaților. La Arhiepiscopia Tomisului, cetățenii ucraineni care ajung pe teritoriul țării noastre pe la punctul vamal de la Isaccea vor găsi aici un adăpost, mâncare și haine.

Încă de la primii refugiați care au sosit pe teritoriul țării noastre, constănțenii și nu numai s-au mobilizat în număr cât de poate de mare. Inclusiv la Arhiepiscopia Tomisului oamenii sunt așteptați pentru a dona.

Întrucât bunurile sunt momentan suficiente pentru familiile de refugiați, constănțenii pot dona chiar și bani care ulterior vor ajunge la oamenii care au nevoie. Mai mult, Arhiepiscopia Tomisului are pregătite în acest moment 150 de locuri de cazare.

Noi am început în Arhiepiscopia Tomisului, o colectă în bani pentru a-i ajuta pe refugiați. Cei care sunt implicați direct în gestionarea acestor sume vor procura cele necesare pentru supraviețuirea și subzistența refugiaților”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului.

Și la Biserica Vertical Mamaia Nord a început o strângere de fonduri, iar cei care au rămas fără adăpost, pot găsi aici un loc călduros în care să se refugieze.

Aveam dorința să mergem și să ajutăm, așa că am plecat pe cont propriu în vamă. Abia după primele zile ne-am adaptat situației și ne-am dat seama că trebuie să ne organizăm mai bine”, a declarat Mia Pâslaru, membră a Bisericii Vertical Mamaia Nord.

Avem sprijinul oamenilor din Năvodari. Mulți locuitori au venit, au donat, ne întreabă cu ce pot să ajute și noi încercăm să coordonăm”, a declarat Cristina Roșu, membră a Bisericii Vertical Mamaia Nord.

Membrii bisericii au ajutat deja câteva zeci de refugiați. I-au luat de la graniță și i-au cazat în diferite apartamente din Mamaia Nord și Năvodari. Ba mai mult, seara trecută le-au pregătit și o surpriză.

De asemenea, și la Așezământul Filantropic Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare cei dintâi sunt așteptați refugiați din Ucraina. Aici, oamenii pot dona pături, pilote și perne.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233