dobroge.tv

Live

Judeţul Constanţa a intrat sub cod galben de ninsori viscolite. Rafalele vor depăși 70 km/h - HARTA TUTUROR JUDEŢELOR AFECTATE

Judeţul Constanţa a intrat sub cod galben de ninsori viscolite. Rafalele vor depăși 70 km/h - HARTA TUTUROR JUDEŢELOR AFECTATE
28 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Constanţa a intrat, din această dimineaţî, sub cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite. Mai multe judeţe din sud-estul ţării se află sub avertizare meteo, până marţi, 1 martie, la ora ora 10.00.

„În intervalul menționat, în sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h și local va fi viscol. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Dobrogea continentală.

Pe litoral și în deltă precipitațiile vor fi mixte, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

Până la mijlocul săptămânii, în jumătatea de est a țării și la munte, temporar va ninge, iar vremea va fi rece pentru această perioadă”, transmit meteorologii.

SITUAȚIA TRAFICULUI LA ORA 06:50

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare slabă pe tronsonul kilometric 10 (București) – 64 (Lehliu Gară) al autostrăzii A2 București-Constanța, fără depuneri pe carosabil, iar între kilometrii 144 (Fetești) - 212 (Constanța) ninge viscolit, fără depuneri, carosabilul fiind umed.

De asemenea, sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare slabă și pe autostrada A1 București-Pitești, pe tronsonul kilometric 106 – 120, în zona mun. Pitești, fără depuneri pe partea carosabilă.

Ninge ușor, fără depuneri pe partea carosabilă, pe mai multe drumuri din județele Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița (zona montană) și Sibiu (zona Montană), nefiind înregistrate evenimente rutiere.

Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Sursă foto: antena3.ro

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233