dobroge.tv

Live

România va avea un Grup de Luptă Permanent al NATO. Stoltenberg: ''Am vizitat România, sunt pregătiți să găzduiască grupuri de luptă''

România va avea un Grup de Luptă Permanent al NATO. Stoltenberg: ''Am vizitat România, sunt pregătiți să găzduiască grupuri de luptă''
16 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

România va avea un Grup de Luptă Permanent al NATO. Decizai a fost luată astăzi, la reuniunea de miercuri de la Bruxelles a miniştrilor apărării din ţările NATO, potrivit digi24.ro, care a citat surse oficiale.

„România este gata să găzduiască un grup de luptă, mai mulți aliați au fost gata să ia parte”, a spus Jens Stoltenberg în cadrul unei conferințe de presă, după întâlnirea cu miniștrii apărării. „O decizie nu a fost luată încă”, a spus acesta, procedurile următoare fiind ca Alianța să ceară avizul autorităților militare din țările în care se vor instala trupe permanente.

"Asistăm la cea mai mare concentrare de forțe militare după Al Doilea Război Mondial. Am avertizat Rusia că o agresiune va avea un cost mare. NATO rămâne pregătită pentru dialog. Nu este prea târziu pentru îndepărtarea de marginea conflictului. Nu vom face compromisuri pe marginea principiilor de bază ale Tratatului Alianței. Nu știm ce se va întâmpla în Ucraina (...)

Am decis să luăm în considere constituirea de grupuri de luptă și suntem recunoscători Franței pentru oferta de a conduce grupul din România (...) Am vizitat România, sunt pregătiți să găzduiască grupuri de luptă. Franța este dispusă să conducă grupul de luptă de aici",a spus Stoltenberg, într-o conferință de presă la sediul Alianței.

Stoltenberg a spus că NATO va lua în calcul instalarea de noi grupuri de luptă în regiunile din centru și sud-est - ca de exemplu România - ca parte a strategiei defensive împotriva agresiunii Rusiei.

El a precizat că șefii militari vor lucra la un plan detaliat și vor veni cu un răspuns în câteva săptămâni, se arată într-un comunicat al Alianței.

Un buget suplimentar de 270 de miliarde de dolari va fi cheltuit pentru apărare, se arată în același comunicat.

NATO a acuzat, miercuri, Rusia, că a trimis și mai multe trupe pe lângă numărul masiv deja desfășurat la granițele Ucrainei, în condițiile în care Moscova susține că a retras o parte dintre forțele sale și că este deschisă spre diplomație, potrivit digi24.ro.

Sursă foto: https://www.archyde.com/

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233