dobroge.tv

Live

Radiațiile ultraviolete, un pericol pentru piele - sfatul medicilor

Radiațiile ultraviolete, un pericol pentru piele - sfatul medicilor
05 august 2020
Publicitate

Vremea călduroasă din ultimele zile i-a făcut pe turiști să ia cu asalt plajele. La orele amiezii, șezlongurile erau pline iar oamenii păreau să nu țină cont de pericolul despre care dermatologii atrag atenția de atâția ani- radiațiile ultraviolete. Indicele UV de la orele amiezii este extrem de dăunător pentru piele, spun specialiștii. Chiar și așa, mulți aleg să-și pună în pericol sănătatea pentru a obține bronzul perfect.

Pe plaje, la ora prânzului nu e loc să arunci un ac. Cei mai mulți turiști ignoră sfaturile specialiștilor și se expun la soare la ore nepotrivite.

Indicele UV este un mod prin care se măsoară nivelul radiațiilor ultraviolete. Valorile sale variază pe parcursul zilei, încep de la 0 și pot ajunge până la 10-11 - cu cât este mai mare indicele UV, cu atât este mai mare probabilitatea să existe efecte negative ale soarelui la nivelul pielii. În ultimii ani, radiațiile solare au fost tot mai puternice. Nici măcar cremele cu factor de protecție ridicat nu fac față unui indice uv cu valori ridicate.

Indicele uv de la fiecare oră se poate afla cu o simplă căutare pe internet. Medicii trag un semnal de alarmă și le reamintesc turiștilor importanţa expunerii moderate la soare.

Expunerea îndelungată la razele UV poate vătăma ADN-ul pielii. De aceea, între orele 11 și 16 este recomandat să vă retrageți în cameră sau la o terasă. Dacă totuși nu aveți de ales și trebuie să stați în soare la orele nepotrivite, asigurați-vă că pielea este acoperită cu haine din fibre naturale și că vă hidratați corespunzător.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233