dobroge.tv

Live

Vasile Dîncu participă la Reuniunea miniştrilor apărării din ţările membre ale NATO. Se va discuta şi despre criza din Ucraina

Vasile Dîncu participă la Reuniunea miniştrilor apărării din ţările membre ale NATO. Se va discuta şi despre criza din Ucraina
16 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, va participa, în zilele de 16 şi 17 februarie, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care se va desfăşura la Cartierul General al NATO din Bruxelles. 

”Reuniunea reprezintă un reper important în planul pregătirii deciziilor ce vor fi adoptate de liderii statelor aliate la Summit-ul de la Madrid, care va avea loc pe 29 şi 30 iunie a.c. Agenda evenimentului este deosebit de consistentă, în contextul evoluţiilor de securitate în relaţie cu spectrul unei acţiuni ofensive a Rusiei la adresa Ucrainei”, a transmis Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că dezbaterile vor aborda, ca teme centrale, situaţia de securitate generată de comportamentul agresiv al Rusiei în vecinătatea flancului estic al NATO şi implicaţiile pentru securitatea Euro-Atlantică, precum şi aspectele subsumate continuării procesului de adaptare a posturii de descurajare şi apărare a Alianţei la noile condiţii din plan securitar.

Reuniunea se va desfăşura în formatul a cinci sesiuni de lucru.

Astfel, miercuri, 16 februarie, este planificată o reuniune în formatul Grupului de Planificare Nucleară/NPG, urmată de două reuniuni ale Consiliului Nord-Atlantic dedicate situaţiei de securitate din Ucraina şi a evoluţiilor pe palierul descurajării şi apărării, respectiv repartizării echitabile a responsabilităţilor, finanţării Alianţei, viitorului Concept Strategic al NATO (NSC).

Joi, 17 februarie, aliaţii vor avea o întâlnire cu partenerii din Georgia şi Ucraina, context în care urmează să îşi exprime sprijinul politic pentru aceste două state aspirante, pe fondul înrăutăţirii situaţiei de securitate de la graniţele Ucrainei, şi vor evalua eforturile acestora în domeniul apărării, în vederea întăririi cooperării practice cu cei doi parteneri, pe linia coordonatelor Agendei NATO 2030.

Sursă foto: Vasiel Dincu Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233