dobroge.tv

Live

Constănţenii cred în dragoste. Sfaturi de la Viorica și Ibrahim, după 40 de ani de căsătorie: ''Să ai mare răbdare şi înțelegere...''

15 februarie 2022
Publicitate

Dacă dragoste nu e, nimic nu e - este premisa după care se ghidează cele mai multe cupluri. Iubirea este o necesitate pentru ființa umană, iar fără aceasta, viața pare marcată de monotonie și tristețe. Ingredientele principale pentru o relație reușită sunt, printre altele: respectul, răbdarea și comunicarea, spun specialiștii. O parte dintre cei care formează un cuplu de ani de zile susțin că iubirea nu poate fi descrisă în cuvinte, ci ea se simte și se trăiește.

„Dragostea este când un singur suflet trăiește în două corpuri”, a spus Aristotel, unul dintre cei mai importanți filosofi ai Greciei Antice. De aceeași părere sunt și Viorica și Ibrahim.

Pe cei doi îndrăgostiți i-am găsit pe o bancă de pe faleza Cazinoului. După o relație de peste 40 de ani în care au trecut prin bune și rele, aceștia susțin că încă se mai iubesc. Deși familiile lor nu au fost inițial de acord cu relația lor, dragostea a fost triumfătoare.

„Ne-am iubit tare amândoi. Trebuie să ai iubire de la început, iubire sinceră. Trăim exact ca atunci când eram tineri. Din toate punctele de vedere”, au spus cei doi.

Pentru ca o relație să reziste în timp este nevoie de răbdare, comunicare, empatie şi multă înţelepciune. Acesta este și secretul celor doi: „Să ai mare răbdare şi înțelegere, ăsta este primul plan. Dacă nu este iubire, nu este căsătoria lungă”.

De aceeași părere sunt și Angela și Gheorghe. Ei spun că dragostea lor nu s-a stins nici după 35 de ani de căsătorie: „În primul rând colaborarea și respectul, înțelegere. Pentru că dacă nu ai o dragoste față de persoana cu care stai, cu care împarţi bucuriile și necazurile, normal că nu...deci există dragoste și în continuare chiar dacă suntem la o vârstă”.

Complimentele, gesturile mici și în primul rând respectul sunt doar câteva motive care întăresc sentimentul iubirii. Mai mult, unii constănțenii spun că dragostea nu trebuie să se bazeze întotdeauna pe compromisuri.

„Când ești îndrăgostit gândești altfel, nu mai ești stresat, nu te mai gândești la prostii, ci doar la persoana pe care o iubești”, a spus un constănţean.

„Dragostea e respect. Dacă iubești pe cineva, trebuie să respecți și comunicare multă”, a spus o constănţeancă.

Dragostea este unul dintre cel mai frumoase sentimente, iar dacă această este pură, atunci ea poate supraviețui în fața oricărei probleme. De cele mai multe ori, atunci când ești îndrăgostit vrei să-i oferi jumătății tale toată iubirea ta și să o faci să se simtă protejată.

„Dacă nu iubești, nu te iubești nici pe tine, nu iubești nimic și degeaba exişti”, a spus o constănţeancă.

„Dacă a dispărut dragostea, dispare totul”, „ Te face să te simți fericit”, sunt de părere unii constănţeni.

Specialiștii susțin că starea de bine a ființei umane este antrenată de sentimentul plăcut al dragostei și al fluturilor din stomac. Mai mult, pentru o relație reușită și de lungă durată, aceștia au câteva recomandări.

„Pentru o relație de lungă durată trebuie să îndeplinim regula celor 4 C. Să avem conexiune, curaj, comunicare și contăm, atunci relația de cuplu trece, de la acea dragoste care se întâmplă la nivel chimic și care are o durată nu neapărat scurtă, depinde mult de noi, trece în dragostea matură”, a declarat Cristina Gemănaru, psiholog.

Luna februarie este numită și luna iubirii. Pe 14 februarie, oamenii sărbătoresc Valentine`s Day, iar pe 24 februarie, Dragobetele.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233