dobroge.tv

Live

Vergil Chițac: „Am semnat contractul de finanțare pentru etapa a II-a proiectului de modernizare a rețelei termice din Constanța”

Vergil Chițac: „Am semnat contractul de finanțare pentru etapa a II-a proiectului de modernizare a rețelei termice din Constanța”
10 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat miercuri, 9 februarie, prin intermediul unei rețele de socializare, semnarea contractului de finanțare pentru etapa a II-a proiectului de modernizare a rețelei termice din Constanța. De asemenea, edilul a transmis că în curând vor începe lucrările etapei întâi.

Am semnat contractul de finanțare pentru etapa a II-a proiectului de modernizare a rețelei termice din Constanța. În curând încep lucrările la etapa I

Dragi constănțeni, sunt încântat să vă anunț că am mai făcut un pas foarte important în proiectul nostru de modernizare a sistemului de încălzire centralizată din Constanța. Am semnat contractul de finanțare ce ne va permite să implementăm etapa a doua a proiectului. Valoarea totală a acestuia este de 116 milioane de lei (inclusiv TVA), dintre care 97,8 milioane de lei o reprezintă valoarea eligibilă. Proiectul a fost depus și aprobat la finanțare în cadrul în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

În etapa 2 (ceea ce vedeți în imagini cu albastru și verde) se reabilitează tronsoane de rețea termică primară din magistrala II de termoficare, ce însumează 12,716 km de traseu de conducte, respectiv 25,432 km conducte, precum și reabilitarea de vane, cămine, înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar de la intrarea în punctele termice. Se va porni de la CET – Str. Cumpenei, Dezrobirii, Soveja și străzile adiacente, zona Tomis Nord.

De asemenea, am semnat și contractul pentru lucrările aferente primei etape a proiectului. Urmează etapa de proiectare de 3 luni, apoi execuția propriu-zisă a lucrărilor în următoarele 12 luni.

Detalii despre amplul proces de modernizare a conductelor și a întregului sistem centralizat de termoficare v-am oferit în urmă cu o lună, AICI”, a transmis Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.


Sursă foto: Primăria Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233