dobroge.tv

Live

Lucian Bode: Românii nu au de ce să fie îngrijorați cu privire la acest posibil conflict între Ucraina și Rusia

Lucian Bode: Românii nu au de ce să fie îngrijorați cu privire la acest posibil conflict între Ucraina și Rusia
09 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Lucian Bode a declarat miercuri, 9 februarie, în cadrul ceremonialului de intrare în flota Gărzii de Coastă a cinci șalupe maritime de intervenţie de mare viteză, că românii nu au de ce să fie îngrijorați cu privire la acest posibil conflict între Ucraina și Rusia. Mai mult, ministrul a afirmat că România are pregătite tabere de primire a eventualilor refugiați veniți dinspre Ucraina. 

Aș vrea să fac un apel către toți românii, la moderație. Cu toții știm că România este țară membră NATO. Cu toate consecințele care decurg de aici. Și când spun consecințe, spun siguranță, spun securitate. Așadar, din acest punct de vedere, românii nu au de ce să fie îngrijorați cu privire la acest posibil conflict în regiunea noastră.

Am avut o ședință a CSA, în care fiecare instituție și-a prezentat planul de acțiune, în condițiile în care acest conflict ar începe în perioada următoare. Din punctul nostru de vedere, al Ministerului Afacerilor Interne, am evaluat prin Departamentul pentru Situații de Urgență toate situațiile posibile de fluxuri de migranți, una flux de migranți necontrolat și suntem pregătiți pentru acest eventual aflux de migranți dinspre Ucraina. Avem pregătite acele tabere de primire a eventualilor refugiați. Avem pregătite echipamentele necesare pentru a alimenta cu energie electrică respectivele locații, suntem pregătiți pentru a asigura hrana pentru un număr semnificativ de potențiali refugiați.

Ministerul Afacerilor Interne gestionează componenta care îi revine, de gestionare a eventualelor fluxuri de migranți, în parametri în funcție de evoluția pe care o vom înregistra. Nu știm și nu cred că știe cineva să spună astăzi, aici, la ce dimensiune se va ridica acest potențial conflict. Eu îmi doresc ca rațiunea să învingă, ca dialogul dintre cei mai importanți lideri ai lumii să ducă la un rezultat, astfel încât conflictul să fie evitat și viața oamenilor să fie protejată”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233