dobroge.tv

Live

Tot mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la Constanța. Medicii trag un semnal de alarmă: crește numărul copiilor internați în spitale

08 februarie 2022
Publicitate

Numărul celor confirmați pozitiv cu virusul SARS CoV-2 crește de la o zi la alta în Constanța. Incidența a ajuns astăzi la 33.05, iar în județ se apropie de 24 la mia de locuitori. În acest moment, sunt 380 de persoane internate în spitalele din județul nostru, iar alte câteva mii se află în carantină sau izolare la domiciliu. Cei mai mulți dintre cei care au simptome specifice COVID-19 au ales să se testeze fie acasă sau la medicul de familie, fie la centrele de testare. Mai grav este că, deși ne aflăm în plin val cinci al pandemiei, sunt încă mulți constănțeni care au uitat de măsurile impuse de autorități.

În ultima perioadă, din ce în ce în mai multe persoane descoperă că s-au infectat cu virusul SARS-CoV2. Acest lucru o arată cifrele oferite de autoritățile sanitare.

La nivelul județului rata a depășit 23 la mie, la nivelul municipiului a depășit 33 la mie. Din fericire cifrele nu sunt proporționale cu gravitatea cazurilor din unitățile medicale. Paturile COVID sunt ocupate aproape 65%, aproape 400 de constănțeni sunt pe locuri COVID”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

La cabinetele medicilor de familie, a crescut considerabil numărul pacienților care anunță rezultatul unui test pozitiv sau care semnalează simptome specifice bolii.

Situație este extrem de complicată la noi la cabinete pentru că avem foarte mulți pacienți de ordinul sutelor în monitorizări la domiciliu. Din pacienții de pe lista mea aproape 200. În momentul ăsta am doi pacienți în spital, unul este trimis la evaluare la Spitalul Militar și din păcate am și un pacient cu boli cornice, nevaccinat, decedat”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

În ceea ce privește numărul paturilor din spitalele din județul Constanța, doar o parte dintre acestea sunt ocupate. Și asta pentru că simptomele pe care le au cei infectați sunt ușoare sau medii. Iar de cele mai multe ori, aceștia nu necesită internare.

Omicronul e foarte contagios, dar nu determină forme severe de îmbolnăvire. Am sesizat în ultima vreme că există, așa zisul val COVID geriatric, sunt foarte mulți vârstnici care au comorbidități”, a declarat dr. Oana Cristina Arghir, director medical Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Palazu Mare.

În acest moment, sunt peste 380 de persoane internate în unitățile medicale din județul Constanța. Cele mai multe paturi libere sunt la Spitalul Modular, la Spitalul din Medgidia și la Spitalul Județean din Constanța.

Avem 92 de pacienți internați în cadrul spitalului, dintre care trei la Terapie Intensivă, iar la centrul de evaluare au fost investigați ieri 19 pacienți”, a declarat dr. Alina Dan, manager Spitalul Municipal Mangalia.

113 pacienți, din care cinci la ATI și 21 copii”, a declarat dr. Eugen Aglițoiu, manager Spitalul Municipal Medgidia.

Din 131 alocate pacienților cu COVID, mai erau libere doar 18. La ATI din 24 erau ocupate astăzi de dimineață 21. Ca o particularitate a valului 5 se poate distinge numărul mare de copii pozitivi care au necesitat internare”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

Deși incidența a depășit pragul de 30 la mia de locuitori în municipiu, unii constănțeni se pare că nu se tem de virus. Cel puțin asta o arată imaginile pe care le-am surprins în cele mai aglomerate zone ale orașului.

Deși ne aflăm în plin val 5, iar numărul cazurilor de COVID este în continuă creștere, totuși, unii oameni încă nu respectă toate regulile. Unii oameni nu respecta încă toate regulile. Unii nu poartă masca corespunzător, alții deloc.

O port corect, am greșit”, spune un constănțean.

Tânără: O să merg la librărie.

Reporter: Dar de obicei o porți?

Tânără: Da.

E important așa e”, spune un constănțean.

Sunt însă și persoane care susțin că singura armă împotriva virusului este respectarea tuturor măsurilor impuse de autorități.

Trebuie să avem mare mare grijă. Eu de asta ies mă spăl pe mâini, am dezinfectant în sacoșă”, spune o constănțeancă.

Fără mască mureau jumate până acum dacă nu purtau mască. Și e bine. Să se ferească și alții”, spune un constănțean.

Constănțeancă: Da este foarte important.

Reporter: Cum vă protejați?

Constănțeancă: Cu mască, cu igienizare bine.

Potrivit specialiștilor, cazurile cele mai grave de COVID-19 din aceste zile au fost înregistrare la persoanele nevaccinate. De asemenea, autoritățile trag un semnal de alarmă și le recomandă constănțenilor să se imunizeze și să respecte toate măsurile impuse.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233