dobroge.tv

Live

Piața Tic Tac va fi demolată şi transformată într-un spațiu comercial modern

01 februarie 2022
Publicitate

Piața agroalimentară Tic Tac va fi demolată şi transformată într-un spațiu comercial modern. Pe timpul lucrărilor de reamenajare, vânzătorii vor fi relocați. Vestea îi bucură atât pe comercianții care de ani buni se plâng că trăiesc în condiții improprii, dar și pe constănţenii care locuiesc în acest cartier. Autoritățile locale susțin că au făcut deja toate demersurile necesare pentru a începe reabilitarea pieţei.

Cam lasă de dorit și magazinele. Condițiile sunt mai mizere să zic”. „E cam învechită” - Aceasta este părerea unor constănțeni când vine vorba despre Piața Tic Tac. Spun că de ani buni, piaţa se află într-o stare avansată de degradare. Motiv pentru care, aleg să-și facă cumpărăturile de la alte magazine. De aceeași părere sunt și comercianții. Domnul Nicolae are un magazin alimentar din anul 2000, însă susține acesta, condițiile improprii în care sunt nevoiți să-și desfășoare activitate le-au alungat clienții.

Fac trei milioane pe zi și aduc bani de acasă ca să plătesc taxe și impozite la stat. Stau cu ăsta, fac economie la curent, activitatea nu merge. Ne tot amețesc de doi-trei ani de zile că o modernizăm, că o facem, că avem fonduri, că n-avem. Uitați, spațiile în spate stau goale, eu vi-l dau să-l folosiți, să-l exploatați, într-o lună de zile plecați”, spune Nicolae, comerciant.

Și nu este singurul nemulțumit. În frig și mai mult în aer liber decât într-un spațiu amenajat, doamna Victoria spune că și-ar dori ca piața să fie modernizată.

Să fie o piață modernă ca oamenii să vină să cumpere și nouă să ne meargă treaba”, spune Victoria, comerciant.

Vestea că Piața Tic Tac va fi demolată, iar ulterior modernizată îi bucură atât pe comercianți, cât și pe oameni, care spun că aceasta necesită intervenții pentru a-și desfășura activitatea în condiții optime.

Vestea îi bucură și pe unii constănțeni care locuiesc în zona Tic Tac. Mai mult, oamenii și-ar dori ca în noua piață să găsească și produse de calitate.

O părere foarte bună. Nu vedeți cum arată? Era nevoie, stă așa de atâția ani”, spune un constănțean.

O părere bună că o modernizau de câțiva ani”, spune un alt constănțean.

Ar încăpea mai mulți și ar fi diversitate de produse. Ar fi clienți mai mulți, dar așa, treci și-ți vezi de drum”, spune o constănțeancă.

Potrivit autorităților locale, primii pașii în reabilitarea Pieței Tic Tac au fost făcuți. Conducerea Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat a întocmit deja un proiect în acest sens.

Avem gata documentația de avizare a lucrărilor de intervenție. Astfel încât suntem în faza în care trebuie să avem un buget alocat, după care va urma proiectare și execuție. Vom reface această piață și anume Tic Tac și toate piețele constănțene vor rămâne piețe”, a declarat Teo Hira, director Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat.

Concret, Piața Tic Tac va fi, în curând, modernizată. De asemenea, autoritățile au ținut să menționeze faptul că, activitatea comercianților nu va fi afectată, iar pe timpul reparațiilor aceștia vor fi relocați. Mai mult, reprezentanții Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat, spun că au în vedere reabilitarea tuturor piețelor constănțene.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233