dobroge.tv

Live

Conducerea Liceului Callatis Mangalia a fost schimbată în urma colectării ilegale de fonduri

Conducerea Liceului Callatis Mangalia a fost schimbată în urma colectării ilegale de fonduri
01 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

La o săptămână de la izbucnirea scandalului de la Liceul Callatis din Mangalia, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa a transmis că se va schimba conducerea liceului.

Deşi pe 27 ianuarie, şeful IŞJ Constanţa, Sorin Mihai, anunţa că nu ar exista dovezi prin care personalul unităţii de învăţământ ar cere bani elevilor pentru printarea şi xeroxarea lucrărilor scrise, astăzi, acesta a anunţat că va fi schimbată conducerea.

Astfel, potrivit şefului IŞJ Constanţa, la finele săptămânii şcolare trecute, s-a deplasat la Liceul Teoretic Callatis Mangalia o comisie de verificare stabilită în Consiliul de administraţie al IŞJ Constanţa, ca urmare a unor noi informaţii primite cu privire la acest subiect. Raportul comisiei a fost prezentat în cadrul şedinţei CA al IŞJ Constanţa din aceeaşi zi de vineri.

„Am hotărât încetarea detaşării în interesul învăţământului pentru cele 2 directoare şi începerea unei misiuni de audit prin care se vor verifica documentele contabile. Astăzi (nr- 1 februarie) aştept să fie depuse cereri de ocupare a funcţiilor de director prin detaşare în interesul învăţământului, mâine (n.r. - miercuri, 2 februarie) va fi o nouă conducere a unităţii de învăţământ“, a precizat Sorin Mihai, potrivit adevarul.ro

Totul a ieşit la iveală după ce Asociaţia Elevilor din Constanţa a solicitat conducerii Liceului Callatis Mangalia să nu mai ceară elevilor bani pentru printarea şi xeroxarea lucrărilor scrise, precizând că nu există niciun temei legal pentru colectarea acestor sume. Mai mult, Asociaţia a condamnat presiunile făcute la adresa Dariei Mateciuc, membrul AEC care a transmis tabelul cu colectarea fondului şcolii de la Liceul Callatis din Mangalia: AEC: Eleva care a scos la iveală afacerea colectării ilegale de fonduri de la liceul din Mangalia, intimidată de profesori

Sursă foto: mangaliatv.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233