dobroge.tv

Live

În clasă, îmbrăcați ca afară. Elevii și profesorii Școlii nr. 33 din Constanța îngheață în timpul orelor: „Copiii stau cu mănuși în mâini, fular la gât”

31 ianuarie 2022
Publicitate

Elevii dintr-o unitatea de învățământ din Constanța tremură de frig în clase. Tinerii sunt nevoiți să facă orele cu geaca pe ei. Este vorba de Școala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny” care se află în cartierul Km 4-5. Instituția trebuia să beneficieze de trei ani de zile de lucrări de reparații și modernizare a sistemului de termoficare. Însă, până în acest moment nu s-a întâmplat mai nimic. Potrivit conducerii școlii, copiii vor fi în curând mutați în mediul online.

În fiecare dimineață, directorul Școlii Gimnaziale nr. 33 „Anghel Saligny” din Constanța controlează clasele şi speră ca printr-o minune caloriferele se vor încălzi. Trei ani de zile a aşteptat modernizarea termoficării şi a crezut că nimeni n-o să mai tremure de frig. 200 de mii de lei au fost investiți în noua instalaţie - bani aruncaţi degeaba, pe apa sâmbetei, susține directorul.

Recepția lucrării a fost făcuta în luna august-septembrie, nu mai știu exact și s-a făcut fără să fie furnizat agent termic. Au umplut rețeaua cu apă să-mi arate că nu picură nicăieri”, a declarat prof. Mariana Mihalcea, director Școala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny” Constanța.

În şcoală, 400 de elevi și profesorii lor stau, zilele acestea, în clase îmbrăcați ca afară.

Pe parcursul zilei avem cam 17 grade. Acum avem multe rânduri de haine pe noi pentru a ne putea desfășura activitatea. Copiii stau cu mănuși în mâini, fular la gât”, a declarat Lucica Geoglovan, profesor Școala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny” Constanța

Clasa asta a fost mereu friguroasă dar de vreo două săptămâni este mult mai frig”, a declarat Marina Rotariu, profesor Școala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny” Constanța.

Părinţii ştiu că este frig şi că cei mici se plângă mereu acasă că tremură în clase. Mai mult, unii dintre aceștia s-au oferit să facă o chetă pentru a strânge bani pentru a cumpăra câte un aer condiționat pentru fiecare încăpere.

Îi dau pe dedesubt o bluziță mai neagră sau altă culoare și cea albă pe deasupra, pentru că este rece, este foarte rece în clasă. Uneori stă și cu geaca”, spune o mămică.

Nu este normal. Se întâmplă.. dacă au probleme cu încălzirea, o să lase copiii acasă”, spune o bunică.

Firma care a făcut modernizarea instalației este de negăsit, iar primăria şi RADET au bănuiala că lucrarea nu a fost realizată cum trebuie.

Ar putea fi cauzate în urma înlocuirii rețelei pe care a avut-o școala, rețea veche care necesita înlocuire, numai că, în urma înlocuirii, trebuie să dovedim dacă s-au făcut sau nu s-au făcut corespunzător lucrările”, a declarat Liviu Popa, director Termoficare Constanța.

Și nu este singura școală fără căldură. La rețeaua de termoficare din Constanța sunt racordate 63 de unități de învățământ din 98.

Au fost mai multe sesizări din partea școlilor. Este o problemă generală, o problemă datorată celor de la Electrocentrale Constanța care furnizează agent termic sub parametrii pe care ar trebui să-i aibă”, a declarat Florin Cocargeanu, viceprimar Constanța.

Agentul termic ar trebui să plece spre oraș la 90 de grade Celsius iar CET-ul furnizează cu 10 grade mai puțin.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233