dobroge.tv

Live

IPS Teodosie a ieșit din carantină: S-a sfârşit exilul. Uşile bisericii pentru mine au fost ferecate câteva zile după legile acestea pământeşti, nu cu logică

IPS Teodosie a ieșit din carantină: S-a sfârşit exilul. Uşile bisericii pentru mine au fost ferecate câteva zile după legile acestea pământeşti, nu cu logică
30 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, a ieșit din carantină în mijlocul slujbei de Acatistele Învierii Domnului, al Sf. Trei Ierarhi și al Sfântului Ignatie Teoforul. În timp ce slujea, acesta a anunțat că, fiind trecut de miezul nopții, poate ieși din izolare şi a coborât în Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Apostoli Petru și Pavel” pentru a continua slujba.

Iubiţi credincioşi! A trecut de miezul nopţii. S-a sfârşit exilul aici într-o cămăruţă din Arhiepiscopia Tomisului. Coborâm din acest paraclis micuţ, dar frumos şi plin de sfinţenie în biserica cea mare, în Catedrală, ca să fim acum față către față. Și iată să ne bucurăm împreună în rugăciune și în toate slujbele pe care le facem în Catedrală zilnic sau la alte biserici. Cum vom fi astăzi la Biserica Sf Trei Ierarhi (…)

Mergem să deschidem ușile bisericii, care pentru mine au fost ferecate câteva zile, după legile acestea, pământești, nu cu logică. Dar, fiind de la stăpânire, ca să dau pildă credincioșilor, că mă supun și unor legi vremelnice, care niciodată nu pot fi perfecte, pentru că numai Dumnezeu este perfect și Legea Lui este a adevărului, iată, vin acum spre Sfânta Catedrală. Vă mulțumesc că v-ați rugat, v-am simțit rugăciunea, dar v-am simțit și lipsa pentru că păstorul fără oi nu poate fi împlinit. De aceea vă mulțumesc și sperăm ca de acum să nu se mai petreacă acestea. A fost ca tocmai în perioada când biserica a fost închisă frățiilor voastre, credincioșilor și veneam și slujeam și gândeam că sunteți departe, că aproape ne sunt îngerii, dar cu sufletul erați la noi și noi eram cu sufletul la dumneavoastră”, a declarat ÎPS Teodosie.

Autorităţile au emis decizia de carantinare pe numele ÎPS Teodosie deoarece acesta a revenit, în 20 ianuarie, din Iordania, ţară aflată în zona roşie. Pentru că nu a respectat decizia de carantinare, luni, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat de trei ori de către poliţişti, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 3.000 de lei. Arhiepiscopia Tomisului a anunţat luni seara că ÎPS Teodosie a ales să se carantineze în sediul Palatului Arhiepiescopal. De asemenea, Arhiepiscopia a mai precizat că ÎPS Teodosie a aflat despre hotărârea de carantinare de abia luni după amiază. Totodată, ÎPS Teodosie a atacat în instanţă decizia de carantină, cererea sa fiind respinsă de către două instanţe.


Sursă foto / video: Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233