dobroge.tv

Live

Niciun caz de gripă la Constanţa. ''Cu siguranță masca și măsurile de protecție anti-Covid au micșorat foarte mult numărul de infecții gripale''

29 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

În ianuarie 2020, România se pregătea pentru declararea epidemiei de gripă. A fost unul dintre anii în care au fost confirmate mii de cazuri și sute de decese. Aceeași situație a fost și în 2019. Anul acesta însă situația stă cu totul diferit. Ne-am protejat de COVID-19 și se pare că am scăpat de infecția cu virusul gripal, cel puțin asta spun specialiștii. Până la acest moment, nu s-a înregistrat niciun caz în Constanța.

În ultimii ani, gripa făcea ravagii în toată țara. În 2019, numai în Constanța fuseseră înregistrate 204 cazuri de gripă, iar în 2020 au fost 206. Situația stă diferit în acest sezon rece. În orașul de la malul mării, au fost înregistrate zero cazuri de infectări cu virusul gripal, potrivit Direcției de Sănătate Publică.

„Până în acest moment nu a fost confirmat niciun caz de gripă sezonieră”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Pandemia de coronavirus a dat peste cap viața oamenilor însă, a avut și un aspect pozitiv: respectarea măsurilor igienico-sanitare a diminuat și riscul infectării cu virusul gripal, susțin medicii.

„Cu siguranță masca și măsurile de protecție anti-Covid au micșorat foarte mult numărul de infecții gripale. Purtarea măștii este cel mai eficient mod de a ne proteja de infecțiile de tract respirator”,a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

În plus, în acest sezon s-au vaccinat foarte mulți oameni, speriați că ar putea face și COVID-19 în același timp. Cei mai mulți constănțeni s-au imunizat din toamnă. Spun că respectă cu rigurozitate măsurile de protecție, iar unii cred că masca ar trebui purtată în fiecare sezon rece.

„Anul ăsta m-am vaccinat. Dacă tot le-am făcut și pe cele de covid, l-am făcut și pe ăsta. Până acum nu am avut probleme”, a spus o constănţeancă.

„Dar eu mă vaccinez în general. Sunt pentru orice vaccin”, a spus o altă constănţeancă.

Ministerul Sănătății a cumpărat în toamnă 2 milioane de doze de vaccin antigripal pentru persoanele la risc, cu un milion mai puțin față de iarna anului 2020.

Grupele considerate cu risc ridicat de îmbolnăvire de gripă, care beneficiază gratuit de vaccin la medicul de familie sunt: personalul medical, copiii și bătrânii instituționalizați, persoanele cu boli cronice, gravidele, dar și persoanele cu vârsta de peste 65 ani.

„Eu personal am avut cerere la cabinet de vaccin antigripal. Am făcut foarte multe vaccinuri, peste 200. Pacienții au vrut să se vaccineze antigripal și cei care sunt vaccinați antigripal și cei care nu sunt vaccinați”, a precizat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

De asemenea, masca ne-a protejat și de alte boli infecțioase cu transmitere respiratorie, spun medicii infecționiști. În sezonul acesta s-au înregistrat mult mai puține cazuri și de varicelă, rujeolă sau rubeolă, tocmai datorită măsurilor sanitare impuse.

Sursă foto: https://www.hawaiinewsnow.com/

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233