dobroge.tv

Live

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, sufocat de solicitări: „În ultimele zile s-a atins un record absolut”. Peste 1.000 de cereri de testare la domiciliu

27 ianuarie 2022
Publicitate

„Nu am avut niciodată un număr atât de mare de solicitări” – este afirmaţia reprezentanţilor Serviciului de Ambulanță Județean Constanța. Situația este destul de dramatică, iar salvatorii sunt copleșiți. Cadrele medicale din cadrul SAJ spun că în ultima perioadă a fost un volum de muncă imens, iar ambulanțele aleargă pe străzi 24 din 24. În fiecare zi, aproximativ 1.000 de persoane cer testare la domiciliu, pe lângă alte câteva sute care au nevoie de ajutor în cazul altor patologii.

Una câte una, la distanţă de câteva minute - aşa pleacă maşinile din curtea Serviciul de Ambulanţă Constanţa. Situația este tot mai critică din cauza valului mare de infecții cu SARS-CoV-2. Numărul solicitărilor a explodat, iar în fiecare zi sunt înregistrate peste 1.000 de cereri și asta doar în cazul testărilor la domiciliu.

În ultimele zile s-a atins un record absolut. Am avut 1.000 de teste făcute la domiciliu pe 24 de ore. Este un record în ultimii doi ani și patru luni, de când a început această pandemie. Este un efort uriaș pe care în desfășoară în aceste zile angajații Serviciul de Ambulanță Constanța”, a declarat Ionuț Cealera, director Serviciul de Ambulanță Județean Constanța.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța le recomandă oamenilor care au suspiciunea că sunt pozitivi să anunțe medicul de familie pentru a se testa la cabinet sau să apeleze la serviciul de testare din cadrul farmaciilor pentru a mai decongestiona activitatea Serviciului de Ambulanță.

Medicilor de familie le recomand să intre în contract cu Casa în vederea testării și a evaluării. Știți că aceste servicii sunt decontate de către Casă. Pe site-ul Direcției de Sănătate Publică toți cetățenii au lista medicilor de familie care fac testare”, a declarat Cristina Schipor, director Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Record se înregistrează și în privința cazurilor noi de COVID-19. Este a doua zi consecutiv când la nivel național, peste 30.000 de persoane află că sunt infectate cu noul coronavirus.

Rata infectărilor cu SARS-CoV-2 crește constant în țară, dar și în municipiul. Joi, la Constanța, s-a înregistrat o incidență de 17,04 la mia de locuitori, iar în ultimele 14 zile au fost confirmate pozitiv peste 5.200 de persoane.

Deși datele oferite de autoritățile sanitare arată îngrijorător, constănțenii nu se numără printre cei mai responsabili. Încă sunt suficienți oameni care par să uite de mască sau care nu o poartă corect. Pe stradă, în stațiile de autobuz, în gară sau chiar pe peron, pentru mulți a devenit opțională. Unii oameni s-au conformat și și-au pus accesoriul de protecție doar la vederea camerei de filmat.

Am uitat. De obicei nu plecăm fără mască, să știți. Că ne e frică și pentru noi, suntem vaccinați, dar e normal să-i protejăm și pe cei din jur, ne cerem iertare”, spune o constănțeancă.

***

Tânăr: De ce? Că am dat-o jos acum.

Reporter: De ce?

Tânăr: Păi o pun acum înapoi.

Reporter: Nu ți-e frică de amendă?

Tânăr: Nu.

Reporter: Și nici de virus?

Tânăr: Nu cred în el.

***

Nu știam. Nu urmăresc știrile”, spune un alt tânăr.

Cei care nu se conformează regulilor, pe lângă riscul de a se îmbolnăvi, se pot trezi și cu o amendă cuprinsă între 500 și 2.500 lei. Doar săptămâna trecută au fost date 87 de sancțiuni de către polițiștii constănțeni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233