Gură de oxigen pentru turismul estival. 39 de nave maritime vor sosi în Portul Constanța
39 de nave maritime vor sosi în Portul Constanța în acest an. Toate însumează 15.000 de pasageri care reprezintă o gură de oxigen pentru turismul estival greu încercat de pandemie. Ei vor fi „turişti-test” pentru companiile de navigaţie. Acestea vor să vadă riscurile şi impactul croazierelor asupra echipajelor şi oaspeţilor lor şidin cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina.
În vremurile bune dinaintea pandemiei, miile de turiști care soseau cu pacheboturile în Constanța, aveau parte de numeroase surprize, fiind primiți cu muzică de fanfară.
Între timp turismul de croazieră la Marea Neagră a fost învins de pandemie, exact în anul revigorării sale după războiul din Crimeea sau problemele de securitate din Ucraina. Acum, se întrevede o rază de speranţă.
"Anul acesta avem planificate 39 de nave, începând cu 24 aprilie prima nava maritimă, Serenissima, si se termină undeva în octombrie”,a declarat Florin Goidea, director APMC Constanța.
Până acum, în Portul Constanța și-au anunțat sosirea nave de pasageri sub pavilion Malta, Bahamas sau Elveția. Cele 39 de nave au împreună, o capacitate de peste 15.000 de pasageri. Entuziasmul este însă, moderat în rândul agențiilor de turism.
"Suntem extrem de rezervaţi în această perioadă, sigur că am fi fost optimişti cu adevărat că începem să avem din nou nave de croazieră în Portul Constanţa, însă, situaţia geo-politică actuală pe care o traversăm, ne avertizează cu privire la faptul că, de fapt, există un pericol iminent în bazinul Mării Negre ceea ce va determina companiile de croaziere să anuleze, mai mult ca sigur, aceste sosiri", a declarat Corina Martin, agent de turism.
Conflictul Rusia-Ucraina ar putea da peste cap toate planurile turistice ale companiilor cu nave de croaizeră, susțin agenții de turism. Și n-ar fi pentru prima dată. În 2014 s-a întâmplat la fel când Rusia a ocupat Peninsula Crimeea.
“Turismul este în general afectat de situaţia politică si la cea mai mica tensiune care se simte sau se preconizează într-o anumită ţară, imediat turiştii sunt reticenţi şi se retrag", a declarat Corina Martin, agent de turism.
Anul acesta specialiștii se așteaptă la un nou tip de turism de croazieră pe Marea Neagră - cel de testare. Asta înseamnă că navele au o capacitate de pasageri redusă până la jumătate, check in-ul se face distanțat, vor fi multe cabine goale separate iar controlul medical al pasagerilor e amănunțit.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

