dobroge.tv

Live

Mica unire, sărbătorită şi la Constanţa. Din cauza restricțiilor, constănțenii nu și-au putut da mâna pentru a dansa tradiționala horă a unirii

24 ianuarie 2022
Publicitate

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Constanţa. Însă, anul acesta a fost mai diferită față de anii precendenți. Din cauza restricțiilor, constănțenii nu și-au putut da mâna pentru a dansa tradiționala horă a unirii. Mai mult, la evenimentul din Piața Ovidiu nu au putut participa decât cei vaccinați, trecuți prin boală sau testați.

Câteva zeci de constănţeni au intonat la unison imnul național al României în Piaţa Ovidiu. Anul acesta se împlinesc 163 de ani de la unirea Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

La Constanţa, autorităţile locale au marcat această zi printr-o defilare militară și au spus câteva cuvinte despre semnificația zilei de 24 ianuarie. Subprefectul județului a citit mesajul lui Nicolae Ciucă, prim-ministru României.

„Sărbătorim astăzi primul pas important făcut pentru înfăptuirea Statului Național Român – Unirea Principatelor acum 163 de ani. Actul istoric de la 24 ianuarie 1859 a fost rodul efortului neobosit a elitei politice a vremii care s-au ocupat de înțelegerea pe care românii din Țara Românească și Moldova au arătat-o nevoii de modernizare”, a declarat Șenol Ali, subprefectul județului Constanța.

„Cuvintele care definesc semnificația acestei zile sunt unitate și perseverență, calități pe care poporul român le-a arătat cu prisosință de-a lungul istoriei sale, dar mai ales în ultimii ani. Vreau să le mulțumesc tuturor factorilor implicați la combaterea pandemiei, în special cadrelor medicale și să ne amintim cu respect și pioșenie sacrificiul predecesorilor noștri în realizarea poporului român”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Anul acesta, ceremonia s-a terminat diferit față de cum erau obișnuiți românii. Participanții la eveniment nu au putut dansa Hora Unirii din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19. Acest lucru nu i-a împiedicat însă, să cânte și să se bucure de moment.

Mai mult, pentru siguranța tuturor au fost și restricții de circulație până la ora 12:30. De asemenea, la ceremonia organizată în Piața Ovidiu au putut participa doar persoanele vaccinate, cele care au prezentant un test negativ sau cele care au trecut prin boală. Mai mult, masca de protecție a fost obligatorie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233