dobroge.tv

Live

Greva STB a paralizat traficul din București. Prețurile companiilor de ride sharing s-au triplat: „Spor la bani, băieți”

Greva STB a paralizat traficul din București. Prețurile companiilor de ride sharing s-au triplat: „Spor la bani, băieți”
20 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Angajații STB, societatea de transport public din București, au intrat joi dimineață în grevă generală, sindicaliștii spunând că revendicările lor privind creșterile salariale nu au fost soluționate. Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele au rămas în depouri, iar traficul din Capitală a fost dat peste cap.

Joi dimineața, călătorii din București s-au înghesuit în stațiile de metrou, singurul serviciu de transport public funcțional în acest moment. Pe de altă parte, unii bucureșteni au apelat la serviciile de ride-sharing precum Uber sau Bolt. Astfel că, tarifele acestor servicii au explodat joi dimineață și au ajuns să fie triple în comparație cu zilele trecute.

Prețuri triple la Uber și Bolt

„Spor la bani, băieți”, și-au urat șoferii de Uber și Bolt, joi dimineață, pe un grup privat de Facebook. De exemplu, o cursă din Piața Universității până în Pipera, joi dimineață, o persoană a trebuit să scoată din buzunar 33 de lei. Iar cei care au fost dispuși să scoată mai mulți bani din portofel, doar pentru a ajunge la timp la serviciu, s-au lovit de lipsa mașinilor disponibile, scrie Observator News.

Mai mult, o cursă care, într-o zi fără evenimente deosebite, costa 25 – 30 de lei, în dimineața grevei de la STB se ridica și chiar depășea 100 de lei, notează DCNews. Aceste prețurile au crescut în contextul cererii crescute.

Taximetriștii se mobilizează pentru a veni în sprijinul bucureştenilor

Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) a mobilizat toţi membrii săi aflaţi în perioada de repaos ori în concediu să facă un efort şi să rămână pe traseu, pentru a mări capacitatea de transport în Bucureşti, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Aceasta, pentru ca cetăţenii să se poată deplasa în condiţii normale şi în siguranţă, în contextul grevei de la STB.

Înţelegem situaţia angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti (STB,) motiv pentru care ADTI a stabilit să vină în sprijinul cetăţenilor care utilizau în mod curent mijloacele de transport de suprafaţă ale STB, oferind o alternativă de transport pe toată perioada protestului”, se arată în comunicat.

UPDATE 16:00. Tribunalul Bucureşti a admis joi cererea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) de suspendare a grevei declanşate de sindicalişti, activitatea în transportul public din Capitală urmând a fi reluată imediat. Decizia instanţei este executorie.

Sursă foto: Observator News / money.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233