dobroge.tv

Live

Cod roşu de viscol în trei judeţe din ţară

Cod roşu de viscol în trei judeţe din ţară
17 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Meteorolgii au emis un cod roșu de viscol valabil pentru seara de luni, între orele 17:30 și 20:30, pentru zonele de munte din județele Caraş-Severin și Hunedoara. Ulterior a fost emis cod roșu și pentru zona de munte din județul Cluj.

A fost emis cod roșu în intervalul 19:00 - 22:00, în zona de munte, la peste 1800 metri, în județul Cluj. Este așteptat viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 125...135 km/h, zăpadă puternic troienită, vizibilitate redusă spre 0 metri.

Astfel, în intervalul precizat se vor înregistra „viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 140.-145 km/h, zăpadă puternic troienită, vizibilitate redusă spre zero metri”, potrivit meteorologilor.

Fenomenele vor fi înregistrate în județele Caraş-Severin și Hunedoara, în zona de munte, la cota de peste 1.800 metri.

Întreaga țară este sub avertizări meteo cod portocaliu și galben de ninsori, viscol și vânt puternic, anunță meteorologii, luni. Avertizările sunt în vigoare timp de două zile: Alertă meteo de vremea rea în toată ţara! Coduri galben și portocaliu de vânt puternic, viscol și ninsori: rafalele vor depăși 140 km/h. HARTĂ

UPDATE. Şase localităţi din judeţul Caraş-Severin au rămas fără curent electric, luni seară, din cauza vântului puternic ce bate în rafale de până la 145 km/oră, iar drumul naţional care leagă localităţile Oţelu Roşu (Caraş-Severin) de Haţeg (Hunedoara) este blocat. În zonă, stratul de zăpadă este de până la 20 de centimetri.

Potrivit ISU Caraş-Severin, luni seară, localităţile Bucova, Băuţar, Marga, Sadova, Sat Bătrân şi Submarginea nu sunt alimentate cu energie electrică, fiind afectaţi aproximativ 2.000 de abonaţi.

De asemenea, traficul este blocat pe DN 68 (Oţelu Roşu-Haţeg) la Valea Bistrei, zăpada fiind de 20 cm. Serviciul Drumuri Naţionale Caransebeş acţionează cu mai multe utilaje pentru degajarea carosabilului.

În judeţul Caraş-Severin a fost transmis mesaj Ro-Alert, după ce meteorologii au emis cod roşu de vânt puternic.

Codul roşu, valabil iniţial până la ora 20.30 a fost prelungit până la ora 23.00.

Sursă foto: evz.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233