dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Atenţie, şoferi! S-au reintrodus amenzile pentru neplata taxei de parcare prin SMS

31 iulie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Șoferii care nu plătesc parcarea în zone din Mamaia și Constanța vor putea fi amendați din nou de municipalitate. Consilierii locali au adoptat o hotărâre prin care s-au reintrodus amenzile pentru neplata taxei de parcare prin SMS și ocuparea ilegală a unui loc care este deja închiriat de la Primărie. Asta după ce anterior, regulamentul parcărilor din Constanța fusese anulat în instanță.

Şoferii care obișnuiau să parcheze oricând și oriunde fără să plătească, știind că nu pot fi amendați, ar trebui să se gândească de 2 ori. Municipalitatea, prin instituțiile abilitate, va putea da din nou sancțiuni.

Există 2 variante pentru a se achita ocuparea unui loc amenajat de municipalitate. Parcarea se plătește fie prin SMS, fie cu cardul, prin aplicație ori online. Cei care nu achită taxa pentru ocuparea unui loc de parcare riscă amenzi de la 200 până la 600 de lei.

Aceeași amendă o pot lua și cei care blochează locul de parcare închiriat. Iar în cazul în care se ocupă un loc de parcare destinat parcării sau încărcării autovehiculelor electrice ori hybrid, amenda este de la 200 la 400 de lei.

 Tarifele pentru parcare diferă în funcție de zonă și perioadă, iar cel mai mic este de 2,5 lei pe oră. Hotărârea de Consiliu Local prin care șoferii pot fi amendați din nou intră în vigoare și devine obligatorie la 10 zile după ce se aduce la cunoștință publicului, potrivit documentului adoptat în Consiliul Local.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233