dobroge.tv

Live

Arafat, după ce Diana Șoșoacă a fost amendată pentru afirmații la adresa lui: „Rasismul și xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăți”

Arafat, după ce Diana Șoșoacă a fost amendată pentru afirmații la adresa lui: „Rasismul și xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăți”
13 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Secetarul de stat Raed Arafat a reacţionat, joi, după ce Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) i-a sancționat pe Diana Şoşoacă şi Mihail Neamţu pentru declarații la adresa sa. El spune că astfel de afirmații, indiferent cui sunt adresate, nu trebuie tolerate într-o societate democratică a secolului 21, scrie HotNews.

CITEȘTE ȘI: Diana Şoşoacă, amendată cu 5.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru declaraţiile la adresa lui Raed Arafat

Rasismul și xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăți și trebuie înfruntate și învinse înainte că ele să devină o parte din "normalitatea" în care trăim.

Astfel de afirmații, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate într-o societate democratică a secolului 21. Istoria ne-a arătat ce poate face rasismul, xenofobia și îndemnul la ura, astfel încât este obligația noastră să reacționăm de îndată dacă nu vrem că istoria să se repete!”, a scris Arafat pe Facebook.

El a postat și un citat din scriitorul afroamerican James Baldwin: „Nu tot ceea ce este înfruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat până nu este înfruntat".

Cu o zi în urmă, senatoarea Diana Șoșoacă a fost amendată cu 5.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în timp ce Mihail Neamțu a primit avertisment pentru declarații discriminatorii la adresa secretarului de stat Raed Arafat.

Potrivit CNCD, Colegiul director a decis amendarea senatoarei cu 5.000 de lei, pentru următoarele declarații, care sunt considerate discriminatorii:

De ce nu se duce domnul Raed Arafat în țara lui de baștină”, „Vorbește despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba țării sale natale”, „Nu știu cum domnul Raed Arafat și-a luat examenul de cetățenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România”, a spus Șoșoacă.

De asemenea, CNCD a decis ca Mihail Neamțu să fie sancționat cu avertisment contravențional pentru afirmațiile:

Vorbești română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine”, „Mă simt reprezentat ca român, de cel care vorbește corect română”, „Sper că știi limba română corect, este totuși o condiție pentru a fi român”, a spus Neamțu.


Sursă foto: HotNews

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233