dobroge.tv

Live

Atenţie, constănţeni! O nouă țeapă prin telefon, metoda ''Accidentul cu Covid-19'': ''Mi-a zis că este văr, de care nu mai știam de mult de el....''

12 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Atenţie cui răspundeţi la telefon şi ce informaţii oferiţi. Un nou mod de înşelăciune circulă prin oraş. Este o variantă a metodei ,,Accidentul”, doar că este adaptată pandemiei de Covid-19. Mai exact, oamenii sunt sunaţi de diverse persoane care pretind a fi rudele acestora. Le spun că sunt internați în spital cu noul coronavirus și că au nevoie de bani.

„M-a sunat, mi-a zis că este văr, de care nu mai știam de mult de el. Mi-a zis că este bolnav de Covid acasă, că nu are tratament L-am întrebat de ce nu îl sună pe celălalt văr mai mare, pe fratele lui și mi-a spus că nu. Să merg eu până la București să-i duc niște bani și medicamente. Apoi l-am sunat imediat pe vărul cel mare și el mi-a zis că nu are cum că este plecat din țară vărul respectiv și să nu mai răspund la apeluri”.

Este întâmplarea prin care a trecut o constănțeancă. Femeia nu este singura care putea fi înșelată prin acest mod. Ultimul caz similar raportat autorităților a avut loc la începutul acestei săptămâni.

„În cursul zilei de luni, o femeie din municipiul Constanța a sunat la 112 și a sesizat faptul că a fost apelată pe teledonul fix de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat inițial ca fiind fiul acesteia și care i-a cerut o sumă importantă de bani pentru a achiziționa un aparat medical întrucât îi era necesar fiind internat în spital cu Covid-19”, a declarat insp. poliție Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Acest mod de înșelăciune este noua variantă a metodei ,,Accidentul”. Prin intermediul unor apeluri telefonice, persoanelor li se solicită diverse sume de bani ca urmare a depistării pozitive cu virusul SARS-COV2 și a internării în spital.

Polițiștii trag un semnal de alarmă și le recomandă oamenilor să fie prudenți.

„Le recomandăm cetățenilor să aibă mare grijă atunci când sunt sunați de către persoane necunoscute. Categoriile vulnerabile de persoane sunt persoane de vârsta a treia, infractorii se folosesc fix de acest impact emoțional și reușesc să-și manipuleze victimele și să le determine pe acestea să ofere sume de bani”, a precizat insp. poliție Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să nu aibă astfel de discuții telefonice, să închidă imediat apelul și să sune la 112 sau să meargă la cea mai apropiată secție de poliție pentru a anunța evenimentul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233