dobroge.tv

Live

O femeie însărcinată, diagnosticată cu COVID - 19, a murit în ambulanţă în timpul transferului între spitale! ''O simplă intubare ar fi ajutat la salvarea a două vieți''

O femeie însărcinată, diagnosticată cu COVID - 19, a murit în ambulanţă în timpul transferului între spitale! ''O simplă intubare ar fi ajutat la salvarea a două vieți''
31 iulie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Direcţiile de Sănătate Publică Arad şi Timiş au deschis o anchetă după ce o femeie însărcinată în 27 de săptămâni a murit în ambulanţa care o transfera de la Arad, la Timişoara. Managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu, afirmă că atât femeia, cât și fătul puteau fi salvați, dacă o simplă intubare ar fi fost făcută la timp.

Femeia avea 39 de ani şi era însărcinată în 27 de săptămâni. Ea fusese depistată pozitiv la coronavirus şi era internată la Arad. Starea ei de sănătate a început să se deterioreze rapid, astfel că medicii au luat decizia să o transfere cu ambulanţa la spital, la Timişoara.Pe drum, însă, femeia a decedat în urma unui stop cardio-respirator, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.Femeia mai avea acasă încă patru copii.

„De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad, inițial în Secția de Chirurgie, pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme. Atunci când pacienta a început să se decompenseze, a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre, a fost <<descoperită>> în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant, având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI”, explică managerul Spitalului Județean Timișoara, într-o postare pe Facebook.

„Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt. Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!”, a scris Raul Pătrașcu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233