dobroge.tv

Live

CEREMONIE FASTUOASĂ, LA CONSTANŢA

BOBOTEAZA, ÎN IMAGINI. ÎPS Teodosie a mers prin oraş cu caleaşca şi ţinut de un preot. Credincioşii au adunat bani pentru a plăti amenda unor oameni care vindeau busuioc

06 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Zi cu o încărcătură spirituală aparte, la Constanţa. Evenimentele organizate cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului au scos din casă mii de credincioşi.

Tineri, bătrâni şi copii s-au adunat în faţa Catedralei Arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” pentru a participa la slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. În tot acest timp, în faţa catedralei, oamenii au putut admira caleaşca cu doi cai superbi în care a venit ÎPS Teodosie. Oamenii au uitat de distanţare socială, deşi ne aflăm la debutul valului 5 al pandemiei de coronavirus, iar unii au purtat măştile sub bărbie. La un moment dat unei femei i s-a făcut rău şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Un alt incident s-a petrecut în zona Catedralei, acolo unde poliţiştii locali au amendat două persoane din Giurgiu care vindeau legături de busuioc. Scandalul s-a iscat atunci când aceştiau scriau amenda, intervenind şi Maria Șandor, o constănţeancă cunoscută pentru protestele împotriva certificatului verde. Mai mult, atunci când cei doi comercianţi au fost sancţionaţi cu 100 de lei, oamenii din zonă au strâns bani ca să-i ajute.

CEREMONIE FASTUOASĂ, ÎN PORTUL TOMIS

După slujba de la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, procesiunea s-a mutat în Portul Tomis. Un sobor de preoţi, alături de Garda de Onoare constituită din militari ai Forţelor Navale şi Muzica Militară a Forţelor Navale au plecat din faţa Catedralei Arhiepiscopale în tradiţionala procesiune religioasă către Portul Tomis. ÎPS Teodosie a parcurs drumul de la catedrală la Portul Tomis cu o caleașcă, în care a stat în picioare, fiind ţinut de un preot ca să nu se dezechilibreze. Pe tot parcursul drumului, a binecuvântat oamenii care se aflau pe margine.

În Portul Tomis, a fost oficiată slujba de Bobotează în cadrul unei ceremonii fastuoase la care au luat parte peste 5.000 de oameni. ÎPS Teodosie a fost însoțit de un sobor de preoți şi diaconi şi a sfințit 50.000 de litri de apă din butoaiele aflate în faţa scenei.

La sfârşitul slujbei, Înalt Preasfinția Sa a făcut referire şi la valul de îmbolnăviri de coronavirus din aceste zile şi a îndemnat oamenii să creadă în Dumnezeu căci “El ne ajută să învingem boala”.

„Să nu ne înspăimântăm de valurile care vin. Dumnezeu a învins şi valurile mării. El ne ajută să învingem boala. Trebuie să avem credinţă pentru a ne putea ridica cu ajutorul lui Dumnezeu”, a spus ÎPS Teodosie.

Prin mulţimea adunată la ceremonia de Bobotează, s-a aflat şi co-președintele AUR, George Simion.

TREI ÎNVINGĂTORI

Trei cruci de lemn au fost apoi aruncate în zona On Plonge din Portul Tomis. Momentul face referire la Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului.23 de înotători s-au aruncat în mare pentru a le recupera. Cei trei învingători care au reuşit să le recupereze sunt Fedul Victor, salvamar, Costache Vlad şi Albert Știopei, student la Teologie.

Pentru ca toată ceremonia să se desfăşoare în linişte şi fără incidente, 250 de jandarmi, precum şi echipaje de la Poliţia Locală au asigurat ordinea.

Programul ÎPS Teodosie nu a luat sfârşit. Astăzi, de la ora 15.00, va oficia slujba de Sfințire Mare a apei la debarcaderul din localitatea Ovidiu (str. Primăverii);

- de la ora 17.00, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Constanța (zona Cora);

- de la ora 21.40, va oficia Acatistul Botezului Domnului, Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Vineri, 7 ianuarie - Soborul Sfântului Ioan Botezătorul, de la ora 8.15, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Techirghiol (str. Plantelor, nr. 3, lângă Grădinița nr. 2).

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233