dobroge.tv

Live

Pregătiri de Bobotează, la Constanţa. Zeci de oameni la slujba de Sfințire Mare a apei, 150.000 de sticle sunt pregătite pentru credincioşi - VIDEO

05 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Pregătirile de Bobotează continuă la Constanţa. În aceste momente, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie, ofociază slujba de Sfințire Mare a apei, care este identică cu cea care va fi ţinută de Bobotează.

În faţa Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța sunt deja pregătite 15 butoaie, iar apoi apa sfinţită va fi îmbuteliată în 150.000 de sticle ce vor fi oferite credincioșilor mâine, 6 ianuarie.

Joi, 6 ianuarie - Botezul Domnului

- ora 8.15, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, urmată, la ora 11.25, de tradiționala Procesiune de Bobotează, de la Catedrală până în Portul Tomis, unde, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de Sfințire Mare a apei. La sfârșitul acesteia, IPS Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului;

- de la ora 15.00, va oficia slujba de Sfințire Mare a apei la debarcaderul din localitatea Ovidiu (str. Primăverii);

- de la ora 17.00, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Constanța (zona Cora);

- de la ora 21.40, va oficia Acatistul Botezului Domnului, Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Vineri, 7 ianuarie - Soborul Sfântului Ioan Botezătorul

- de la ora 8.15, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Techirghiol (str. Plantelor, nr. 3, lângă Grădinița nr. 2).

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233