dobroge.tv

Live

Peste 15.000 de autoturisme au intrat și ieșit din țară de sărbători: „Cele mai multe au tranzitat punctul de trecere al frontierei Vama Veche”

04 ianuarie 2022
Publicitate

Peste 15.000 de autoturisme au trecut pe la punctele de frontieră în perioada 17 decembrie - 4 ianuarie. Cele mai multe persoane au trecut granița pe la Vama Veche. Este vorba de aproximativ 19.000 de oameni. Din cauza măsurilor impuse de autorități și timpul de așteptare a fost ceva mai mare. Însă, potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, mulți au venit pregătiți cu documentele necesare, așa că aceștia nu au mai fost nevoiți să stea la coadă pentru a trece granița.

Prin punctele de trecere a frontierei de pe raza Gărzii de Coastă au trecut 41.173 de persoane cu 15.466 mijloace de transport. Dintre acestea, peste 19.000 sunt persoane care nu sunt cetățeni membrii ai statelor Uniunii Europene.

S-a înregistrat o creștere a timpilor de așteptare la frontiere, pe sensul de intrare în țară, cu mijloacele de transport marfă. Lucru care se datorează condițiilor restrictive impuse de autoritățile bulgare în punctul de trecere al frontierei Silistra-Ostrov. Dar acest aspect nu a dus la creșterea timpilor de așteptare pentru persoanele care călătoreau în scop turistic.

Cele mai multe persoane au tranzitat punctul de trecere al frontierei Vama Veche, fiind peste 19.000 de persoane, cu aproximativ 6.000 de mijloace de transport.

Persoanele care vin din state terțe, adică state care nu sunt în Uniunea Europeană, au nevoie, pe lângă certificatul digital și de un test PCR valabil. Da, s-au îngreunat puțin timpii de așteptare, dar majoritatea persoanelor au venit cu aceste documente și totodată au venit și cu acel formular PLF, facilitând astfel controlul de frontiere și reducând foarte mult timpul de așteptare. Deci, repet, pentru a intra în România dintr-o țară terță a Uniunii Europene, este nevoie atât de certificatul digital care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, precum și de un test PCR”, a declarat Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233