dobroge.tv

Live

IPS Teodosie, despre slujba de Bobotează: „Va fi în Portul Tomis, întrucât la Cazino este șantier”

03 ianuarie 2022
Publicitate

Arhiepiscopia Tomisului va organiza miercuri o slujbă în fața catedralei asemănătoare cu cea din ziua de Bobotează. Atunci va fi sfinţită apă, care ulterior va fi îmbuteliată în sticlele etichetate astăzi. Ele vor fi oferite credincioşilor de Bobotează. Evenimnetul va avea loc ca şi anul trecut în Portul Tomis. La final, conform tradiției, Înalt prea Sfințitul Teodosie va arunca în apele mării trei cruci de lemn.

Boboteaza este sărbătoare mare, cosmică, plină de daruri şi având atâta apă aici la malul mării, noi pregătim Boboteaza cu mult belşug de apă care se sfinţeşte. Voi începe slujba la 5.15 în Catedrală, ca până la 7.30 cel târziu să fiu în pridvor să sfințesc apa. Vom avea acolo peste 100.000 de litri de apă s-o sfințim toată odată și apoi să se umple sticlele cu apă sfințită. Să fie pentru a fi duse în Portul Tomis și a fi distribuite cu care cu boi, cu măgari.

Vom pleca din fața Catedralei în ziua de 6, la ora 11.20-11.25 și acolo vom face slujba propriu zisă, care cu boi și cu măgari vor merge apoi prin oraș, vor sfinți orașul. Va fi Boboteaza în Portul Tomis, întrucât la Cazino este șantier”, a declarat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233