dobroge.tv

Live

Premierul, despre noile restricţii: "Analizăm dacă aplicăm la nivelul întregii țări sau numai la nivelul zonelor, de exemplu la mare"

Premierul, despre noile restricţii:
29 iulie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Premierul Ludovic Orban a declarat în această dimineață, cu referire la noile restricţii, că se analizează dacă  acestea vor fi aplicate în toată țara sau doar în anumite zone cum ar fi la mare sau în București.

„Deocamdată nu s-a adoptat nicio măsură. (...) Este o propunere care a fost formulată de specialiști și care a fost adoptată de CNSU, dar ca propunere pentru modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă. Va fi pe ordinea de zi a ședinței de astăzi...Deci nu se închide nimic! După ora 23:00, anumite activități, unde de regulă după ora 23:00 există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise. Ce analizăm, analizăm dacă aplicăm la nivelul întregii țări sau numai la nivelul zonelor, de exemplu la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândire mai larg, asta analizăm”, a declarat Ludovic Orban.

În ceea ce privește purtarea obligatorie a măștilor în locurile aglomerate, premierul a dat exemple târgurile, piețele, stațiile de așteptare a transportului de la fabrici sau pe faleză. 

„Am primit sesizări din partea Prefecturii Galați, că pe faleză este furnicar și este aproape imposibil să te protejezi. Există locuri în aer liber unde nu se poate evita aglomerația și specialiștii au venit cu această propunere”, a subliniat Orban.

Printre măsurile adoptate în ședința de marți a CNSU se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise, terasele şi sălile de noroc, închise după ora 23:00. Totodată, pe plajă, doar soții și copiii vor fi exceptați de la distanțarea de pe plajă.

Măsurile ar urma să fie valabile de la data de 1 august.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233