Mii de constănţeni şi-au petrecut Revelionul în stradă. Focuri impresionante de artificii în 7 locaţii diferite - VIDEO
Oamenii din întreaga lume s-a pregătit să intre în 2022. După un an dominat de restricţii din cauza pandemiei de coronavirus, anul 2022 a adus speranţa unor vremuri mai bune. La Constanţa, mii de oameni au intrat în noul an pe ritmurile unor DJ cunoscuţi. Nu s-a mai cerut certificatul verde, iar singurele reguli au fost masca obligatorie şi distanţarea socială. Nu toată lumea a respectat aceste reguli, însă.
În acest an, focurile de artificii au făcut senzaţie, la Constanţa. La miezul nopții, noul an a fost întâmpinat cu 7 minute de focuri de artificii lansate din 7 locații diferite:
1. Parcul Arheologic
2. Parcul Tăbăcăriei
3. Parc Poarta 6
4. Plaja Reyna
5. Plaja Neversea
6. Campus Ovidius
7. Parcare Vivo mall
Efectele pirotehnice au fost sincronizate cu o coloană muzicală personalizată.
Petreceri de Revelion, anulate în străinătate
Petrecerile cu o participare numeroasă, precum şi focurile de artificii au fost anulate în multe locuri de pe glob, spre exemplu la Londra şi Paris. În alte părţi, festivităţile au fost restrânse semnificativ, inclusiv la Madrid şi Rio.
La Berlin, nu va avea loc tradiţionalul foc de artificii de la poarta Brandenburg şi nici petreceri cu sute de mii de persoane. Postul de televiziune public ZDF oferă însă un spectacol pe scena căruia vor urca artişti precum Bonnie Tyler şi Marianne Rosenberg, printre alţii.
Germania a introdus recent restricţii privind socializarea din cauza temerilor privind transmiterea rapidă a variantei Omicron, precum şi o interdicţie generală asupra comercializării artificiilor în ultimele zile ale anului.
Obiectivul măsurilor este de a uşura povara asupra spitalelor în perioada pandemică. În unele oraşe, artificiile sunt complet interzise în anumite zone. Forţele de ordine au anunţat că vor spori numărul controalelor.
Spectacol de lumini la Sydney
La Sydney, ca în fiecare an, a fost organizat unul dintre cele mai spectaculoase jocuri de artificii de pe planetă, grație panoramei unice din portul metropolei, dominat de simbolurile sale clasice - opera și podul. Spectacolul a durat minute bune și a fost însoțit de muzică, lumină și ovații, chiar dacă față de anii precedenți sunt reguli mai stricte pentru mulțimea care asistă la spectacol.
Autoritățile se așteptau la cel puțin 100.000 de spectatori și sperau ca aceștia să nu se înghesuie, decât în anumite locuri de unde au o vedere mai bună asupra golfului iluminat de jocul de artificii.
Oficialii au recomandat purtarea măștilor de protecție și au rugat persoanele care nu s-au vaccinat până acum să rămână acasă și să evite grupurile mari de oameni.
De asemenea, Noua Zeelandă a întâmpinat noul an cu un joc de lumini în cel mai mare oraș din țară, Auckland.
În Dubai, cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, cu o înălţime de 828 de metri, va găzdui din nou un foc de artificii spectaculos, completat cu un spectacol de laser şi lumini.
În capitala Rusiei, Moscova, sunt foarte puţine restricţii în vigoare, chiar dacă, spre deosebire de Emiratele Arabe Unite, rata de vaccinare este mai scăzută. Printre alte evenimente, un grandios foc de artificii va avea loc în Piaţa Roşie.
La New York, ca şi în anii precedenţi, festivitatea va fi transmisă în direct la televiziune şi online, inclusiv coborârea celebrului glob din cristal. Tradiţionala petrecere din Times Square se va desfăşura din nou în prezenţa spectatorilor, dar toţi participanţii trebuie să fie vaccinaţi împotriva COVID-19.