dobroge.tv

Live

Alin este poliţist şi unul dintre tinerii care au oprit un şofer beat de TIR. ''Au reușit în a doua zi de Crăciun să oprească o adevărată tragedie''

Alin este poliţist şi unul dintre tinerii care au oprit un şofer beat de TIR. ''Au reușit în a doua zi de Crăciun să oprească o adevărată tragedie''
28 decembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Doi şoferi au reuşit să evite o tragedie după ce au oprit în trafic un alt conducător auto care a urcat la volanul unui TIR deşi era beat. Unul dintre ei este un poliţist aflat în timpul liber.

Şoferul din Belarus circula, duminică, pe DN79, de la Salonta spre Oradea şi a pierdut controlul vehiculului, camera de bord a unui autoturism care circula în spatele lui filmând cum mastodontul iese de mai multe ori de pe carosabil ori ajunge pe sensul opus de circulaţie, obligându-i pe unii şoferi să iasă pe acostament pentru a evita un impact frontal, scrie adevarul.ro.

Citeşte şi: Doi şoferi au evitat o tragedie. Au reuşit să oprească un şofer beat de TIR şi i-au luat cheile: ''A dat cu picioarele după noi, să ne lovească'' - VIDEO

Şoferul din spatele TIR-ului, Călin Trifa, l-a claxonat kilometri întregi pe şofer, care a şi oprit într-un final, moment în care în ajutorul lui a sărit şi un alt şofer, Alin Laza, un poliţist aflat în timpul liber, care se afla în trafic împreună cu familia.

Poliţistul Alin Laza, care lucrează în Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor de 14 ani şi e subofiţer în cadrul Postului de Poliţie Cefa, este cel care a intrat în cabina şoferului şi i-a luat cheile din contact, fiind obligat să-l imobilizeze pe bărbatul care devenise agresiv, până la sosirea colegilor săi, pe care îi anunţase între timp despre incident.

„Consider că mi-am făcut datoria de poliţist şi cetăţean. Mă bucur că nu s-a întâmplat ceva mai grav. Am fost oamenii potriviţi la locul potrivit", a declarat, luni, poliţistul.

Cert este că şoferul de TIR, un cetăţean din Belarus în vârstă de 39 ani, a fost găsit cu o alcoolemie de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital, duminică seara, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma analizelor a reieşit că şoferul avea o alcoolemie uriaşă, de 4 la mie alcool pur în sânge.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi, în urma primelor verificări, a fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor iar luni a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Potrivit ebihoreanul.ro, bărbatul a fost arestat pentru 20 de zile de Judecătoria Salonta.

Poliţistul a fost felicitat şi pe pagina oficială a Ministerului Afacerilor Interne.

"El este Alin. El este cel care, alături de un alt bărbat, a reușit, duminică, să evite o tragedie.

Era în timpul liber și mergea împreună cu soția și cele două fetițe la Oradea.

În apropiere de Salonta, a văzut un TIR ieșind dintr-o parcare, fără să se asigure. Autotrenul și-a continuat mersul haotic, iar Alin și-a dat seama că exista în orice moment riscul să producă un accident grav.

- E o problemă cu șoferul! Mergem după el! Formează repede la 112 și pune telefonul pe speaker!, i-a zis Alin soției.

- Mă numesc Alin Laza, sunt în spatele unui TIR care merge haotic pe D.N. 79. Trebuie oprit imediat!

- Ne-a mai sunat cineva și ne-a spus același lucru, probabil că e vorba de același TIR.

- Cred că e șoferul din mașina din fața mea, între mine și TIR.

- Am trimis deja echipaje în zonă, în câteva minute ar trebui să apară.

Chiar atunci autotrenul, care mergea balansându-se, a lovit cu partea din spate un cap de pod și s-a oprit.

Alin și șoferul din față au tras pe dreapta și au alergat imediat spre cabina TIR-ului.

Alin s-a urcat pe la scara șoferului. Prin geamul deschis și-a dat seama cu ușurință că șoferul era băut. Acesta devenise chiar recalcitrant, țipa la Alin să-l lase în pace, în timp ce ambala furios motorul, dând semne că vrea să-și continue drumul.

Alin a deschis ușa și a reușit să-l tragă jos din mașină, în timp ce celălalt șofer, urcat pe partea din dreapta, a oprit motorul și a scos cheile din contact.

Chiar atunci a ajuns și echipajul de poliție.

- Lăsați-ne pe noi de aici! Bine că l-ați dat jos! S-ar fi pus din nou în mișcare și poate chiar ar fi omorât pe cineva.

El este Alin, polițist în Bihor.

Alin și Călin Trifa, celălalt șofer, au reușit în a doua zi de Crăciun să oprească o adevărată tragedie.

Le mulțumim amândurora pentru prezența de spirit de care au dat dovadă!"

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233