dobroge.tv

Live

Șoferii constănțeni, trași pe dreapta pentru a primi un ceai cald. Acțiune a polițiștilor pentru a preveni accidentele petrecute din cauza oboselii

23 decembrie 2021
Publicitate

Șoferii au fost astăzi trași pe dreapta de către polițiștii constănțeni. Nu pentru amendă, ci pentru a primi un ceai cald. Autoritățile le-au vorbit despre prevenirea accidentelor rutiere pe fondul oboselii la volan. Aceasta duce la scăderea timpului de reacţie, a vederii, a performanţei şi a vigilenţei, în special, acolo unde carosabilul este acoperit cu gheaţă, zăpadă sau polei.

Suntem în preajma sărbătorilor de iarnă, iar toată lumea se grăbește să ia cadouri, să facă cumpărături sau să ajungă la rudele de prin țară. Este și motivul pentru care foarte mulți constănțeni se urcă la volan agitați sau obosiți, iar acest lucru poate afecta viteza de reacție sau a vederii.

Mi s-a întâmplat, da, să fiu și obosit la volan, dar am evitat de multe ori să plec obosit. Oboseala se resimte la volan și se pot întâmpla tot felul de incidente”, spune un șofer.

Cred că oricărui șofer li s-a întâmplat asta la un moment dat dintr-un motiv. Da, se întâmplă. Acum depinde de cât de conștient ești când faci treaba asta. Este important să conștientizezi cât de obosit ești și dacă poți să faci drumul pe care îl ai de făcut”, spune un alt șofer.

Polițiștii constănțeni au organizat joi dimineață o acțiune pentru a sta de vorba cu șoferii care urmau să iasă din oraș.

Polițiștii serviciului rutier Constanța desfășoară o acțiune informativ-preventivă care are scopul prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan”, a declarat ag. pp. Cristina Gavriloaie, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Conducătorii auto care au fost verificați, au fost invitați să facă și o pauză de câteva minute. Șoferii au primit ceai cald și câteva sfaturi pentru a circula cât mai în siguranță.

Foarte drăguț. Ar trebui făcute mai des activități de genul ăsta”, spune un șofer.

Totodată, polițiștii le-au oferit conducătorilor auto, care se deplasează în alte județe pentru a petrece sărbătorile de iarnă, sfaturi cu privire la conducerea pe timp de noapte. Le-au amintit acestora și despre faptul că trebuie să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi trafic, mai ales dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă sau zăpadă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233